Читај ми!

Селидба у Берлин

У последњем мечу групе Д на Европском првенству у Прагу, репрезентација Србије била је боља и од Пољске, и то убедљиво, па ће пут Берлина на другу фазу такмичења са првог места у Д групи и максималним учинком 5-0. „Орлови“ ће у недељу 11. септембра у осмини финала играти против четвртопласиране екипе из Ц групе Италије, а термин утакмице је 18 часова.

Женска кошаркашка репрезентација Србије изгубила је прву од две пријатељске утакмице које су планиране да се одиграју против селекције Кине у новобеоградској Хали спортова Ранко Жеравица. Гошће су биле успешније, резултатом 77:52. Меч је био затвореног типа, без присуства гледалаца. Наредни пријатељски меч против Кине, такође затвореног типа, Србија ће одиграти данас, у истој дворани, опет без публике.

У Грацу данас почиње Европско првенство у баскету 3x3, које ће трајати до 11. септембра и на коме наша селекција брани титулу. Наши баскеташи ће први меч одиграти данас од 15.25 сати са Словенијом, а сутра ће се Србија од 20.20 часова састати са Израелом. Репрезентација Србије такмичиће се у саставу: Дејан Мајсторовић, Страхиња Стојачић, Михаило Васић и Марко Бранковић.Селекција Србије је актуелни је европски и светски шампион, а прошле године у финалу ЕП победила је Литванију са 20:14.  

Женска репрезентација Србије играће од 12. до 15. септембра на турниру у Напуљу са селекцијама Пољске, Италије и Турске. Овај турнир ће послужити српским одбојкашицама као припрема уочи предстојећег Светског првенства, а селекција Србије ће сутра отпутовати у Италију. Српске одбојкашице ће у понедељак играти против Пољске од 20 часова, а дан касније састаће се са Турском од 17 сати. Наша селекција ће последњи меч на турниру одиграти у четвртак, 15. септембра против Италије од 20 часова. Србија брани титулу на Светском првенству, које ће бити одиграно од 23. септембра до 15. октобра у Холандији у Пољској. 

Пољска тенисерка Ига Швјонтек и Унс Џабир из Туниса пласирале су се ноћас у финале Отвореног првенства САД у Њујорку. Ига Швјонтек је у полуфиналу победила Белорускињу Арину Сабаленку 3:6, 6:1, 6:4 после два сата и 13 минута игре. Швјонтек и Џабир одиграле су четири међусобна дуела у каријери, а резултат у победама је 2:2. Финални меч биће одигран у недељу.

Фудбалери Црвене звезде поражени су од Монака у првом сусрету Лиге Европе, пресудио је један гол, после кикса Славољуба Срнића, а и на рачун судијске тројке могло би се наћи замерки. Партизан је одушевио у дуелу у гостима, са екипом Словацког, када је после 0-2 и са играчем мање, успео да потпуно преокрене резултат, само мало га је делили од победе у првој утакмици Лиге конференције. Борили су се наши представницу у овом такмичењу баш мушки, психички су се изборили, могло се и боље резултатски завршти од 1-1, али сви комплименти иду на рачун изабраника Гордана Петрића за овај меч. 

Сутра у Београду почиње Светско првенство у рвању, које ћемо из дана у дан пратити на нашем програму. Стеван Ковачевић јавља нам се из Новог Пазара, града спорта, кога је постио уочи новог циклуса Кроса РТС-а кроз Србију. Биће и других вести из домаћег и међународног спорта. У реализацији емисије учествују и Слободан Игрутиновић, Дејан Николић и Бранислав Јерковић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару