Читај ми!

Нема више лаких ривала

Одбојкашка репрезентација Србије састаје се са селекцијом Аргентине у осмини финала Светског првенства. "Орлови" су у нокаут фазу прошли са максималним учинком, пошто су уписали три победе у групи. Аргентинци су са тек једном победом успели да се пласирају у осмину финала. У неизвесним мечевима поражени су од Холандије и Ирана са 3:2, док су у још једном драматичном сусрету победили Египат истим резултатом. Уколико победи Аргентину, Србија ће се пласирати у четвртфинале, где се може састати са Бразилом или Ираном, у зависности ко буде бољи из њиховог међусобног дуела. Нема више лаких ривала, Аргентина је кудикамо јачи ривал него што ови резултати показују, зато треба ићи корак по корак. Ако буде све како ваља, онда ето још једног баш јаког ривала, и тако вероватно до завршетка шампионата. Данашњи меч игра се у Гљивицама од 17 часова и 30 минута. Уочи меча са `гаучосима`, чућемо изјаве селектора нашег државног тима Игора Колаковића, капитена Немање Петрића и примача сервиса српске репрезентације Уроша Ковачевића.

Женска јуниорска одбојкашка  репрезентација Србије (играчице до 19 година, 2004.годиште и млађе), која је синоћ освојила сребрну медаљу на Европском првенству у Скопљу, допутовала је у Београд. За длаку им је измакло најсјајније одличје, поражене су у пет сетова финалног меча, али су показале још једном на делу каква је будућност наше одбојке. На дочеку их је поздравио и честитао им на великом успеху председник Одбојкашког савеза Србије Зоран Гајић, њему је захвалио селектор Владимир Васовић, чућемо и оцену учинка ове селекције од стране младе играчице Нине Мандовић.

Србија је синоћ, други пут на Европском првенству, у дуелу са Финском, постигла троцифрен број поена и веома убедљиво дошла до треће победе, али је кључ успеха био у одлично припремљеној и у дело спроведеној одбрани, којом је од самог почетка утакмице успела потпуно да неутралише два најјача оружја финске репрезентације - Лаури Марканена, Сасу Салина и њихов шут. Најефикаснији у дресу Србије били су Недовић и Мицић са 14 постигнутих поена, док су Јокић и Калинић допринели једним мање. Чак шест српских кошаркаша уписало је у статистику више од 10 поена, а бар поен су постигли сви који су закорачили на терен. Вечерас од 21 час наши репрезентативци играју са Израелом, уз пренос на Првом тв каналу наше куће и уз укључења на програму Београда 1, прексутра ће изабраници  Светислава Пешића играти са селекцијом Пољске. Чућемо најновији извештај нашег репортера Слободана Малетића из Прага, као и размишљања о Еуробаскета нашег познатог кошаркашког тренера Жељка Лукајића. 

Утакмицама првог кола у групама Е, Ф, Г и Х, почиње нова сезона у Лиги шампиона. У групи Е од 18.45 часова у Загребу ће играти Динамо и Челси, док је други дуел првог кола на програму од 21 сат у коме ће се састати Салцбург и Милан. Утакмицу у Аустрији ће водити српске судије, главни судија ће бити Срђан Јовановић, а његови помоћници су Урош Стојковић и Милан Михајловић, док је за четвртог арбитра одређен Новак Симовић.Оба меча у групи Ф на програму су од 21 сат, а играће Лајпциг - Шахтјор и Селтик - Реал. Борусија ће у Дортмунду у групи Г од 18.45 часова дочекати Копенхаген, док ће од 21 сат играти Севиља и Манчестер сити. Оба дуела групе Х биће одиграна од 21 час, а састаће се: Пари Сен Жермен - Јувентус и Бенфика - Макаби Хаифа. О старту нове европске сезоне у данашњој емисији разговарамо са Дарком Тешовићем, фудбалским тренером.

После пораза у мечу са селекцијом Француске, наша ватерполо репрезентација бори се за пласман од 9 до 16. места на Европском шампионату у Сплиту, данас су наши момци играли са селекцијом Холандије, регуларни ток сусрета завршен је без победника, резултатом 6-6, да би,  после извођења петераца,  Србија забележила победу. У четвртак,  изабраници Дејана Савића састају се са Румунијом, у том дуелу добићемо 9. екипу на првенству Старог континента. Током емисије чућемо доста и других информација из света домаћег и међународног спорта. У реализацији емисије учествују Мирослав Антонијевић, Слободан Игрутиновић и Весна Гемовић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.



 




 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару