Читај ми!

Нови тренер Звезде преузео кормило

"Дејан Станковић је урадио три велике ствари за мене. Довео ме је овде и представио јавности на Балкану, схватио је моју жељу да будем самостални тренер и помогао је управи да ми укаже поверење. За мене је позив Звезде био част. Тренутак не могу да бирам, знам да је тешко, али знам како треба да преузмемо одговорност.` То су биле прве речи новог тренера црвено-белих Милоша Милојевића, човека који је пар сезона асистирао Станковићу у стручном штабу, да би потом био у Скандинавији- најпре у Хамарбију, потом у Малмеу, са којим је освојио Куп Шведске. Прво представљање у новој роли има већ вечерас, у дуелу са екипом Јавора. Прва међународна утакмица га очекује 8. септембра, када ће Звезда дочекати `кнежеве` на свом стадиону, екипу Монака.

Најбоља фудбалерка Србије у 2021. години Јелена Чанковић потписала је трогодишњи уговор са Челсијем и поручила да једва чека да изађе пред навијаче лондонског клуба. Чанковићева је стигла у Лондон из шведског Розенгарда за који је наступала претходне три године.Бивша фудбалерка Спартака из Суботице за репрезентацију Србије одиграла је 29 утакмица и постигла пет голова. Данас ћемо је ексклузивно укључити у наш породични магазин из Лондона, њеног новог боравишта, као прву српску играчицу која је заиграла икада на Острву.

 

Уз помоћ нашег госта Ђорђа Калановића, најављујемо Светско првенство у рвању, чији ће домаћин бити наш главни град од 10. до 18. септембра. Шампионат ће бити одржан у Београдској арени уз учешће преко 2.000 такмичара из више од 70 земаља. Последњих година Београд се позиционирао као изванредан домаћин и организатор великих спортских такмичења. Само у 2022. години наш главни град био је домаћин светског првенства у боксу, дворанског првенства света у атлетици, Фајнал-фора Евролиге у кошарци, а ускоро ће бити домаћин и Фајнал-ејта ватерполо Лиге шампиона. Биће ово прилика да са Калановићем, човеком овог спорта, попричамо и о детаљима везаним за наш трофекни спорт, о припремама наших репрезентативаца и свему осталом што је битно уочи једног овако великог такмичења.

Кошаркаши Србије допутовали су у Истанбул где их у недељу у 19 часова очекује меч квалификација за Светско првенство против селекције Турске, а селектор Светислав Пешић на гостовање је повео и плејмејкера Василија Мицића. Мицић је у тријумфу Србије против Грчке у Београду (100:94) повредио скочни зглоб, а сличну повреду доживео је и наступајући за Ефес у плеј-офу труског шампионата. Данас ћемо чути размишљања нашег познатог кошаркаша Богдана Богдановића, Одбојкашка репрезентација Србије у Катовицама против Украјине (20.30 часова) почиње наступ на Светском првенству. Шампионат се одржава у Пољској и Словенији, а учествују 24 селекције, у шест група. Чућемо изјаву селектора Колаковића и наших репрезентативаца Ивовића, Катића и Тодоровића.

Румљанин Ненад Јовановић уписао се у историју румског борилачког спорта поставши боксерски првак Србије у појединачној конкуренцији, притом је и актуелни освајач Златне рукавице. Током каријере боксовао је за Црвену звезду, потом за екипу Лознице у регионалној боксрској лиги. У нашој емисији гостује са својим личним тренером, иначе оснивачем клуба Змај, Бориславом Крстићем. Јовановић је, иначе, синоћ био део спектакла одржаног на платоу код Геодетског завода, у чијем је најважнијем мечу руски боксер Мурат Гасијев савладао Американца Карлоса Велча за само 87 секунди меча! Организатор спектакла био је Боксерски савез Србије, на челу са председником Ненадом Боровчанином.

Добар део емисије чине и информације из света културе, јавног и уметничког живота. Најавићемо низ манифестација туристичко-културног карактера, које ће се одржати током наредне седмице широм Србије. Витез кулинарства Милијан Стојанић има нови предлог јеловника за недељни ручак, ту су и стари добри музички хитови из `златних осамдесетих`. У реализацији емисије учествују и Миша Миланов, Катарина Епштајн и Весна Гемовић,

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару