Читај ми!

Европска јесен Црвене звезде

Фудбалери Црвене звезде домаћини су Макабију из Хаифе у реванш мечу плеј офа за улазак у групну фазу Лиге шампиона. Оба тима траже прилику за трећи пласман у групну фазу елитног такмичења. Шампион Израела има предност од 3:2 из првог сусрета али се црвено-бели надају да ће искористити атмосферу на препуном домаћем стадиону и доћи до кључне победе. Звезди је неопходна победа са два гола разлике за пласман у елитно такмичење или бар са једним голом разлике да би се до коначне одлуке дошло пеналима. Прва утакмица је била необично ефикасна, играло се на гол више, утисци су баш били жестоки, упркос поразу нашег представника. За вечерас је спремна посебна кореографија, чији је један од детаља да навијачи на северној и јужној трибини буду у белим, а на источној и западној у црвеним мајицама. Утакмица почиње у 21 час, уз пренос на Радио Београду 1 и Првом тв каналу медијског јавног сервиса.

Чућемо шта уочи вечерашњег сусрета кажу шеф струке црвено-белих Дејан Станковић и Звездин плеј Александар Катаи, ту је и разговор са Слободаном Маровићем, незаборавним беком оне чудесне генерације клуба из Љутице Богдана. Он је одиграо доста великих утакмица за свој клуб на европској сцени, има доста тренерског искуства и из Азије, где је- уз Драгана Стојковића Пиксија- био пар сезона на клупи кинеског клуба Гвангћо РФ. 

Мушка сениорска репрезентација Србије сутра  путује у Катовице,  где ће започети такмичење на XX Светском првенству које се одржава у Пољској и Словенији. Тим поводом,  организована је конференција за медије, на којој су се новинарима обратили Игор Колаковић, селектор мушке сениорске репрезентације Србије, затим Немања Петрић, примач и капитен сениора Србије, Александар Атанасијевић, коректор репрезентације, као и Урош Ковачевић, примач наше селекције.

Свечаном церемонијом доделе признања најбољима, јуче је завршен тимски део Европског бадминтон првенства за јуниоре. Победу је однела Данска која је одбранила титулу првака након узбудљиве и неизвесне борбе са Французима. А треће место деле Шпанија и Украјина. Налазимо се на половини првенства које се одржава у Београду, а оно што сви учесници и посетиоци истичу јесте сјајна организација такмичења и фантастично гостопримство Србије и главног града. Овакви спортски догађаји, организовани на изузетно високом нивоу, на најбољи начин промовишу нашу земљу и спорт. Ово међутим није крај, од данас почиње индивидуални део Европског првенства за јуниоре, а репрезентативци Србије спремни су за своје наступе у свих пет конкуренција. Европско бадминтон првенство јуниора траје до 27. августа у Атлетској дворани у Београду, а улаз је бесплатан за све посетиоце. 

Још доста информација из домаћег и међународног спорта очекује нас у `Спортском журналу` Радио Београда 1. Слушајте данас оно о чему ћете сутра моћи да читате на новинским ступцима. У реализацији емисије учествују Жарко Бован, Слободан Игрутиновић и Бојана Туфегџић.

 

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић

 

 

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару