Читај ми!

Време је за победу

Ватерполо репрезентација Србије игра са Канадом утакмицу за пласман од петог до осмог места на завршном турниру Светске лиге у Стразбуру. "Делфини" су заустављени у четвртфиналу турнира, боља је била Италија 14:7, због чега ће се наћи у борби за пето место. Изабраници Дејана Савића имаће два меча до краја такмичења, а ривал у првом од њих је Канада, која је изгубила од Шпаније резултатом 13:6. Дуел Србије и Канаде на програму је од 16 часова, пренос је на РТС2, а у борби за пето место победник тог сусрета играће са бољим из меча Црна Гора – Аустралија. С које год стране посматрано, без обзира на жестоко подмлађен и `ишаран` тим нашег државног тима, Србија је апсолутни фаворит у данашњој утакмици.

Фудбалски клуб Партизан разједињен је после слабог почетка нове сезоне, али ће Илија Столица наставити да води црно-беле, то је исход састанка на којем је ипак одлучено да Столица добије још једну шансу. Партизан је слабо почео нову сезону и у прва три кола забележио једну победу и два ремија, због чега је већ на старту такмичења четири бода иза највећег ривала Црвене звезде. Због тога је почела да се дрма клупа тренеру који је, како наводе неки медији, у сукобу са спортским директором Ивицом Илијевим. Столица ће имати прилику да поправи ситуацију и учврсти своју позицију у клубу већ за викенд када Партизан игра са Новим Пазаром, али ће вероватно главни тест бити почетак квалификација за Лигу Европе. Име ривала дознаће вечерас, играће са пораженим из дуела АЕК Ларнака - Митјиленд (1:1), с тим да ће црно-бели прво гостовати на Кипру или у Данској, док ће реванш бити игран у Хумској. И Црвена звезда ће дознати име ривала за треће коло квалификација за Лигу шампиона, после сусрета Диделанжа из Луксембурга и Пјуника из Јерменије, у првом мечу Диделанж је био бољи за један погодак. С бољом од ове две екипе Звезда ће играти 2. или 3. августа, док је реванш на програму седам дана касније. О потенцијалним ривалима наших клубова, разговарамо са некадашњим асом црвено-белих, сада директором Звездине омладинске школе Драганом Младеновићем. 

У оквиру припрема за Европско првенство у Сплиту,  српска женска ватерполо репрезентација тренира до сутра са једном младом аустралијском селекцијом у Кошутњаку. У суботу увече је одиграна званична утакмица, у регуларном делу сусрет је завршен нерешено 9:9, а после избвођења петераца Србија је победила 11:9. Наравно, било је прилике за још неколико незваничних сурета, корисних и једној и другој селекцији, после чега ће наше девојке предахнути неколико дана, а онда кренути пут Хрватске, како би узвратиле гостовање комшијској репрезентацији, која је већ била код нас. Драгана Ивковић, селекторка нашег државног тима, поново је на клупи, на свом старом месту, а у телефонском разговору с њом први пут ћемо чути и њеног сина, бебицу која се зове Милош, он је тај најлепши разлог њеног привременог одсуства, сада се осећа још јачом, на старом месту, крај базена.  

Шта још има ново у свету спорта ?  Одбојкаш Локомотиве Дражен Лубурић неће играти за репрезентацију Србије на предстојећем Светском првенству, које ће бити одржано од 26. августа до 11. септембра у Словенији и Пољској, саопштио је Одбојкашки савез Србије. Лубурић, на основу тестова и предвиђања лекара, неће бити спреман за шампионат света, због чега је селектор Србије Игор Колаковић позвао Душана Петковића, који се већ прикључио припремама националног тима у Београду. Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић неће моћи да игра на мастерсу у канадском Монтреалу ако не буде вакцинисан против коронавируса, пренео је сајт "Тенис ворлд Италија". У тексту се истиче да ће бити просто немогуће да Ђоковић игра на турнирима у САД и Канади, пошто је више пута рекао да нема намеру да се вакцинише. Мастерс у Монтреалу је на програму од 5. до 14. августа, а потом следи Ју-Ес опен, који ће бити одржан од 29. августа до 11. септембра, сва је прилика- оба без Ђоковића.

Биће, наравно, и других информација и актуелности из света домаћег и међународног спорта. У реализацији емисије учествују и Саша Хајдин, Бојана Туфегџић и Милан Биговић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

 

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару