Читај ми!

Медаља за Наташу

Српско боћање је богатије за нову медаљу. Наташа Антоњак, чланица Боћарског клуба Нови Београд, на 11. Светским играма у Бирмингему (Алабама, САД), у дисциплини прецизно избијање освојила је бронзану медаљу. У конкуренцији је било седам такмичарки, на основу резултата са Првенства света и Светског купа, гађало се у две серије. У мечу за бронзану медаљу наша најбоља и најтрофејнија такмичарка у овом спорту победила је Францускињу Флоријан Амар са 19:7. На Светским играма у Бирмингену такмичило се 3600 спортиста из 100 земаља у 25 неолимпијских спортова (боћање, рукомет на песку, роњење с перајима, акробатски рокенрол, босоного скијање на води, фризби, снукер…).

Разговарамо са Бранком Жигићем, доскорашњим фудбалером, сада шефом тренерске струке новопеченог суперлигаша у фудбалу, екипе Младост ГАТ из Новог Сада, која игра дерби са Војводином од 20 часова. У истом термину играју и Црвена звезда-Колубара, односно ТСЦ-Јавор. Женска сениорска репрезентација Србије у одбојци бориће се за треће местона четвртој ИВ Лиге нација 2022. Бразилке су биле боље у данашњем полуфиналу и савладале их резултатом 3-1. Утакмицу коментарише Душко Николић, одбојкашки тренер, селектор мушке одбојкашке репрезентације Босне и Херцеговине.

 

Фудбалери Радничког из Ниша и Партизана играли су нерешено синоћ на стадиону Чаир 3-3, доста буке се подигло око једанаестреца досуђеног за црно-беле у судијској надокнади, па је и Томислав Сивић, тренер Нишлија, иначе човек са манирима, говорио о изразито лошим одлукама судијске тројке и асистената из ВАР собе, који се нису огласили приликом те одлуке која је одлучила исход утакмице. Било како било, Црвена звезда вечерас игра са екипом Колубаре и евентуалном победом већ у другом колу побећи ће вечитом ривалу за два бода. О току јучерашњих утракмица разговарали смо са фудбалским интернационалцем Радмилом Михајловићем. 

Екипно првенство за младе у стоном тенису одржано је у Београду, па о тој манифестацији разговарамо са челним човеком овог спорта Александром Каракашевићем. Расположен због добре организације, разочаран одзивом тренера домаћих клубова који нису дошли да гледају шампионат, још мање да поведу децу која се баве овим спортом, Каракашевић и овога пута прича без длаке на језику. Каже и да се често осећа као Дон Кихот, не може ни да помисли да упореди буџете наше и репрезентација које су учествовале на овом првенству, али иапк не губи вољу за игром и подршком неким новим клинцима с рекетима за столовима са мрежицама.

Разговараћемо и са Драганом Јовићем, селектором наше теквондо репрезентације. Далиборка Рајковић-Делибашић прича како је протекло српско финале Спортских игара младих у Врњачкој Бањи и шта нас очекује у Сплиту, на завршном издању овогодишње манифестације. Као и сваке суботе, пратимо манифесатције које се одвијају широм Србије, оне које имају забавно-рекреативни, али и туристички карактер. `Дринска регата` је највећа регата у Југоисточној Европи, о њој нам прича директор Туристичке организације Бајина Башта Милан Ђурић, Смотра изворне народне музике `Акорди Лешка` је манифестација са најдужом традицијом на Косову и Метохији, дугом више од 40 година, на ту тему говори директор Центра за културу `Сава Дечанац` Гојко Миливојевић. Наредне суботе почиње сабор народног стваралаштва, заправо сабор фрулаша `Ој, Мораво`- наш саговорник је Зоран Рајичић. Бојана Глишић прича нам о `Мишићевим данима` који у Мионици од данас трају до 24. јула. Данас се отвара још једна традиционална манифестација, музичког карактера, у питању је ариљски `АРЛЕММ`, у организацији удуржења `Музикус`.Своју кантауторску каријеру Марија Мирковић, некадашња чланица квартета `Фрајле`, гради стрпљиво више од годину дана, на реду је њен нови сингл `Презирем самоћу`.

Редитељка Дијана Милошевић добитница је специјалног признања жирија престижне европске награде за подизање свести о културном наслеђу `Хелена Ваз Де Силва`. Премијера филмске саге `Либерта` је сутра на Птероварадинској тврђави, у Новом Саду, центру културе Европе, говори редитељ и сценариста Жанко Томић. `Сабор рокенрола` одвија се 23. јула на платоу Дома културе у Лучанима. Избор за најјачег човека Европе одржава се 22. и 23.јула у Кикинди. Издвајамо и изложбе у `Галерији 73` на Бановом брду, Народном музеју и Културном центру Зрењанина, Центру за културу Гроцка, самосталну изложбу Иве Прлинчевић у галерији `Нар` у Земуну, као и 12. салон фотографије `Смедерево 2022`.

Витез кулинарства Милијан Стојанић јавља нам се новим предлогом јеловника за недељни ручак, и то са манифестације `Косидба на Рајцу`, а и ми из студија ћемо `замешати` леп спој старих, добрих песама и новитета домаће и светске музичке продукције. У реализацији емисије учествују Миша Миланов, Катарина Епштајн, Ђорђе Радосављевић и Весна Гемовић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару