Читај ми!

Једна младост, један свет наде

Млада рукометна репрезентација Србије данас у 17 часова и 30 минута игра полуфинале Европског првенства у Португалији са селекцијом Шпаније. Последњи пут наши јуниори били су међу четири најбоље екипе 2006. године, и то под заставом Србије и Црне Горе. У другом полуфиналу играће Шведска и Португалија. Наш данашњи ривал никако није лак, напротив у свим старосним добима њихове селекције су увек у врху, чућемо шта о исходу данашњег меча и нашим ривалима мисли познати рукометни тренер Александар Брковић. Већ наредног месеца, од 4. августа он ће са клупе предводити нашу још млађу селекцију, ону кадетску, такође на шампионату Старог континента, који се игра у Подгорици.

Светска смотра најбољих атлетичара света почиње данас. После шампионата у Београду марта месеца, ново окупљање такмичарског крема "краљице спортова", овај пут на отвореном, одржава се од данас до 24. јула  у америчком Орегону. Србију ће представљати троје атлетичара - Ивана Вулета и Милица Гардашевић у скоку у даљ и Бошко Кијановић, вишетруки државни шампион и рекордер Бошко Кијановић у дисциплини 400 метара. У сусрет првим такмичењима, разговарамо са Едином Зуковићем, селектором нашег државног тима у атлетици.

У другом колу Суперлиге Србије, фудбалери Партизана од 20 часова играју у Нишу са Радничким, у истом термину играју се још две утакмице 2. кола новог шампионата. Спартак у Суботици дочекује тим Радника из Сурдулице, док је Нови Пазар домаћин екипи Чукаричког. У суботу од 20 сати биће одиграна три меча домаћег шампионата и то: Црвена звезда - Колубара, Младост (НС) - Војводина и ТСЦ - Јавор. Последња два меча другог кола Суперлиге биће одиграна у недељу- Раднички ће од 17.30 часова дочекати Младост из Лучана, док ће Напредак од 20 сати у Крушевцу бити домаћин Вождовцу. Уочи овог кола, чућемо изјаве тренера екипа које играју дерби меч, шефа струке Радничког Томислава Сивића и Партизовог тренера Илију Столицу.

Европска фудбалска унија (Уефа) казнила је фудбалску репрезентацију Србије затварањем стадиона на наредној утакмици против Шведске у Лиги нација, саопштено је из Ниона. Контролно, етичко и дисциплинско тело Уефе (ЦЕДБ) одлуку је донело због испада навијача Србије на утакмицама против Норвешке (0:1) 2. јуна и Словеније у Љубљани (2:2) 12. јуна. Дисциплинско тело Уефе казнило је селекцију Србије са једном утакмицом без публике, а ако се слични прекршаји понове, "орлови" ће још један меч морати да играју пред празним трибинама. Фудбалски савез Србије мораће да плати укупно 43,000 евра због три различита инцидента - 30,000 евра због расизма навијача, 5,000 евра због уласка навијача на терен и 8,000 евра због тога што су навијачи користили ласере. Уз то, Уефа је суспендовала голмана репрезентације Србије Предрага Рајковића на две утакмице због тога што је вређао службено лице на мечу против Словеније. На наредној утакмици против Шведске, 24. септембра у Београду, српски фудбалери мораће да носе транспарент на ком ће писати "Реците не расизму". 

Најбоље рангирана српска тенисерка Александра Крунић на маестралан начин изборила је пласман у полуфинале ВТА турнира серије 250 у Будимпешти. Крунићева је ривалки Сију Ванг из Кине препустила свега један гем (6:0, 6:1) и решила меч у своју корист после 64 минута игре. Руски фудбалски клубови неће моћи да наступају у еврокуповима ове сезоне, пресудио је Суд за спортску арбитражу (ЦАС) у Лозани. Руси су претходно пред спортским судом уложили жалбу на одлуке Уефе и Фифе које су суспендовале руске тимове и селекције због рата у Украјини, али је суд данас потврдио одлуке водећих фудбалских тела.

О овим и другим актуелностима из домаћег међународног спорта- у `Спортском журналу`  Радио Београда 1. На нашем програму слушајте оно о чему ћете сутра читати у новинама. У реализацији емисије учествују и Иван Петровић, Весна Гемовић, Снежана Пантовић и Слободан Малетић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару