У сусрет 15. Олимпијади трећег доба у Врњачкој Бањи

Од 28. септембра до 2. октобра у Врњачкој Бањи биће одржана 15. Олимпијада спорта, здравља и културе трећег доба. На манифестацији ће учествовати више стотина сениора из Србије. Најмасовнији скуп пензионера у нашој земљи има и међународни карактер. Окупиће и старије људе из неколико суседних и европских држава. Поред надметања у неколико спортских дисциплина, на Олимпијади учествују и књижевни ствараоци, филмски посленици, здравствени радници на Базару здравља и сликари и иконописци. О значају ове манифестације говориће чланови Организационог одбора 15. Олимпијаде трећег доба сликарка и иконописац Бранка Аћимовић Грчић и вајар Никола Вукосављевић.

А колико је важна биолошка терапија у лечењу реуматских болести? О добробитима иновативних лекова који држе болест под контролом и умањују бол, али и о значају клиничких испитивања тих медикамената говориће др Мирјана Лапчевић, председница Удружења пацијената оболелих од реуматских болести Србије (ОРС) и доц. др Предраг Остојић, председник Удружења реуматолога Србије.

У рубрици радио-портрет представићемо једну од лауреата Осмог литерарног конкурса „Драганова награда" у категорији женских путописа. На овогодишњем такмичењу највише признања освојили су старији аутори из Ниша и околине. Недавно смо у Учитељском дому, у граду на Нишави, били на свечаној додели награда и разговарали са победницма овог конкурса.

Међу њима је и Негослава Станојевић, новинарка у пензији. Освојила је друго место за женску путописну причу „Овако замишљамо рај: Грза, Лешје, Ртањ". Ова ведра Нишлијка, цео живот је посветила писању као новинар у „Народним новинама", а од када је отишла у пензију пише за два блога, слика, хекла и коси траву у родном селу Доњи Присјан.

Уредник и водитељ Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић.

Радио Београд Један, 10:05.

Насловна страница -  Фото/Покрет трећег доба Србије

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет две године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару