Читај ми!

Тандем снова

Ни најпрецизнији рачунари вероватно не би могли без грешке да утврде колико су медаља освојили наши стрелци Зорана Аруновић и Дамир Микец на такмичењима широм света, што у појединачној конкуренцији, што као непревазиђени микс, овенчан сада већ светском славом. И на Светском купу у Чангвону Зорана и Дамир освојили су по златну медаљу за Србију, очекује их још заједничко пуцање у тимској конкуренцији,а да би утисак до краја био повољан, постараће се вероватно још неко од српских стрелаца на првој линији фронта. Тамо су још Андреа Арсовић, Теодора Вукојевић, Сања Вукашиновић, Миленко Себић и Милутин Стефановић, док је Лазар Ковачевић тренутно позитиван на ковид, па је питање да ли ће добити дозволу да се појави на писти, у зависности од исхода новог тестирања. Оно што знамо у овом часу- мора бити седам дана у карантину и мозда це стици да гађа малокалибарском пушком. Ваздусну је прескочио, а ту је био један од фаворита Разговарамо са Срећком Пејовићем, некада нашим трофејним стрелцем, потом дугогодишњим селектором репрезентације Србије и експертом за овај спорт.

Кад смо већ код Новака, Београд и Србија дочекали су свог шампиона после нове, седме титуле на Вимблдону. Више хиљада људи поздравило је икону српског и светског тениса  испред шампионског балкона Старог двора, а он им је поручио да је ово један од најлепших дана у његовом животу. Ђоковић је захвалио навијачима на великој љубави коју му пружају и обећао нове титуле. Причао је представницима медија врло расположено, у шта ће се уверити и наши слушаоци, о поређењу са Николом Теслом, о `чаробном напитку` који се још држи тајности,али већ смета Енглезима, о радостима живљења коју доноси породица....о свему је, раздрагано, причао наш Новак, спортиста по коме нас препознају, наш врхунски амбасадор у свету.

У Старом двору данас је одржана још једна свечаност, додељена су признања `Херој 35. Београдског маратона` појединцима и институцијама који су дали велики допринос и померили сопствене границе на традиционалној спортској манифестацији. Београдски маратон одржан је 15. маја на уиицама главног града и окупио је више од 6 хиљада учесника. Поред осталих, признања су примили министар омладине и спорта Вања Удовичић, председник Скупштине града Никола Никодијевић. Министарство за рад, Српски атлетски савез, Туристичка организација Београда и други.

Александра Крунић савладала је Немицу Лауру Сигемунд са 2:0, по сетовима 6:3, 6:4, пласирала се у друго коло турнира у Будимпешти. Наредна ривалка биће јој боља из дуела Горгоџе и Жанг. Олга Даниловић савладала је Јапанку Мисаки Дои са 2:0 (6:3, 6:3) у првом колу ВТА турнира у Лозани. Даниловићева ће у другом колу играти против Рускиње Ане Калинскаје, која је у првом колу била боља од седме носитељке Тамаре Зиданшек из Словеније. Црвена звезда довела је ново појачање пред нову кошаркашку сезону, а црвено-бели дрес задужио је искусни Американац Џон Холанд. Смедеревац Марко Миловановић (18) је потписао уговор са Алмеријом до јуна 2028. године и писмом се опростио од Партизана и навијача клуба из Хумске.

Ове и друге информације из домаћег и међународног спорта можете слушати у данашњем `Спортском журналу`. На Радио Београду 1 пратите оно о чему ћете сутра моћи да читате у новинама. У реализацији емисије учествују и Дарко Милосављевић, Бранислав Јерковић и Слободан Малетић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару