Читај ми!

Нови пехар испред Старог двора

Свечани дочек Новака Ђоковића, шампиона овогодишњег Вимблдона и освајача 21 гренд слем титуле, биће организован вечерас у 20 часова испред Старог двора у Београду. Организатор дочека је Тениски савез Србије. Новак Ђоковић је седми пут у каријери освојио Отворено првенство Енглеске, пошто је у финалу победио Аустралијанца Ника Кирјоса у четири сета. Појављивање Новака Ђоковића на шампионском балкону очекује се око 21.10 часова. Пренос свечаног дочека је на Првом телевизијском програму Радио-телевизије Србије.

Много радости донео је Новак јуче и себи, својој породици и Србији, каже да је неочекивано дуго чекао да врати у форму у којој је био пре него што је наишао на проблеме које вуче са собом од почетка године. Нико му у Лондону није могао ништа,а куриозитет је- мада смо то знали доста пре почетка Вимблдона- да су и он и његов ривал у финалу пали на светској ранг листи, Новак на 7. а Кирјос на 45. место. Но, знамо исто тако да ће наши суграђани с љубављу и поштовањем дочекати икону српског спорта и светског тениса, који је нови грен слем пехар, 21. по реду у каријери, освојио на дан рођења Николе Тесле и на годишњицу свог брака, чија му је стабилност основа за све остварене успехе на међународној сцени.

Репрезентативци Србије у стрељаштву Зорана Аруновић и Дамир Микец пласирали су се у финале Светског купа у јужнокорејском Чангвону. Зорана је у квалификацијама ваздушним пиштољем заузела четврто место са 584 круга. Дамир Микец је у мушком такмичењу ваздушним пиштољем забележио 583 круга, што му је донело пету позицију. Аруновићева и Микец сутра ће два пута излазити на ватрену линију. После појединачних финала очекују их квалификације такмичења микс парова ваздушним пиштољем. Сутра су на програму и квалификације микс парова ваздушном пушком, у којима ће Србију представљати тимови Андреа Арсовић/Милутин Стефановић и Теодора Вукојевић/Миленко Себић. 

Почео је нови фудбалски шампионат Србије, Црвена звезда и Партизан по четири пута тресли су мреже својих ривала у првом колу, историјску победу забележила је новосадска Младост, бодови освојени у Сурдулици су за њих историјски, први у елитној дивизији. Владе Радичевић разговара о првом одиграном колу са незаборавим, вихорним крилним нападачем Црвене звезде Драгишом Бинићем. Ово првенство, подсетимо, има посебан значај, јер ћемо први пут имати два представника у Лиги шампиона- наш шампион иде у групну фазу такмичења, док ће вицешампион државе пробати кроз квалификације да такође дотле дође. Звездина појачања показала су се у одличном светлу у мечу са Радничким, Партизан је данас добио још једно. У питању је  досадашњи фудбалер Чукаричког, везиста Кристијан Белић. Белић (21) је рођен у Белгији, а наступао је за млађе категорије лондонског Вест Хема и атинског Олимпијакоса.

Мирослав Стојановић, генерални секретар Фудбалског савеза Београда, говориће нам изузетном фудбалском скупу одржаном јуче на Лиону, првом меморијалном турниру `Љубомир Пута Поповић`, у знак сећања на прерано преминулог директора популарних голубова из овог краја, на коме су- уз домаћина- пошту истакнутом фудбалском посленику још једном одали играчи Звездаре, Синђелића и ПКБ-а из Падинске Скеле. Најбољи је био Синђелић и освојио победнички пехар. Најбољи играч турнира је Лука Маринац из Хајдука, најефикаснији је био Стефан Чобељић, голгетер Звездаре, док је најбољи голман турнира Јован Марковић, чувар мреже Синђелића. Утакмице су трајале по 45 минута, пред врло попуњеним трибинама, публика се зажелела доброг београдског фудбала и играчима из сва четири клуба пожелела успешна учешћа у новим првенствима Српске Лиге и Зонске лиге Београда. 

Женска кадетска репрезентација Србије освојила је прво место и златну медаљу на Балканском првенству 2022. у Врању. Србија је вечерас у финалу савладала Бугарску са 3:1. Чућемо нашу селекторку Мирајну Мусулин и капитена репрезентације Теодору Кричковић. Женска сениорска рерпезентација Србије данас путује у Анкару, летом преко Истанбула, где ће играти на финалном турниру четврте Лиге нација.Србија ће у четвртфиналу играти против САД у среду, 13. јула од 17.30 часова. Причају о предстојећем такмичењу Ана Бјелица, коректор и капитен сениорки Србије, Бојана Дрча, техничар сениорки Србије, као и Мина Поповић, блокер женске сениорске репрезентације Србије. Мушка сениорска репрезентација Србије победом је окончала учешће у истом такмичењу, савладала је Кину са 3:1 и на крају заузели 11. место. Најзад, кадети Србије ће током поподнева у 3. колу  Европског првенства играти са Грузијом, наш тим је за сада једини непоражен после два кола. 

О овим и другим информацијама из света спорта слушајте у данашњем Спортском журналу Радио Београда 1, нашој редовној дневној информативној емисији из ове области. У реализацији емисије учествују Миша Миланов, Бранислав Јерковић, Снежана Пантовић и Владе Радичевић.

Испред микрофона је Жељко Стефановић.

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару