Читај ми!

Корак до финала

Свашта се издешавало у последња 24 сата око Вимблдона, али оно што нас највише и једино интересује- Новак Ђоковић је на корак до финалног меча, потом и новог пехара на Вимблдону. На путу му је још Камерон Нори, са којим је током каријере играо само једном. У том, једином међусобном дуелу, Ђоковић је лако дошао до победе у групној фази завршног мастерса у Торину прошле године - 6:2, 6:1. Новак је, подсетимо, у четвртфиналу, после тоталног преокрета, савладао одличног Јаника Синера, док је Енглезу ово највећи успех у каријери, будући да је до сада, на преостала три гренд слема - Аустралијан опену, Ролан Гаросу и Ју-Ес опену, стизао до трећег кола. Вест дана је да се Рафаел Надал повукао са турнира због повреде, па је Аустралијанац Кирјос тако дошао до финала без борбе. Кирјос је на друштвеним мрежама послао Надалу поруку подршке. "Другачији играчи – другачије личности. Рафаеле, надам се да ће твој опоравак ићи добро и сви се надамо да ћемо те ускоро видети здравог. До следећег пута...", написао је Аустралијанац на друштвеним мрежама. Меч између Ђоковића и Норија на Централном терену сигурно неће почети пре 15 часова и 30 минута.

Мушка одбојкашка репрезентација Србије доживела је пораз од Словеније у три сета, наредни меч наши момци играју вечерас од 20 часова са Италијом, следе дуели са Пољском и Кином. Чућемо шта уочи нових дуела Лиге нација кажу тренер у нашем стручном штабу Бојан Јанић и репрезентативци Никола Јововић и Миран Кујунџић.  

 

Након што су Теодора Боберић и Наталија Драгојевић  освојиле за нашу земљу сребрну и бронзану медаљу на Европском првенству за атлетичаре до 18 године, у финишу такмичења освојено је  и европско злато. Трострука јуниорска шампионка Србије, национална рекордерка у скоку увис, Ангелина Топић исписала је нове странице историје. Она је у финалу  прескочила 192 цм и освојила прво место и злато за Србију. Селектор Един Зуковић и директор нашег Атлетског савеза износе утиске после ових успеха који радују све који воле атлетику. 

Вечерас почиње нови фудбалски шампионат Србије, први сусрет игра се на крову тржног центра на Душановцу, од 20 часова састају се Вождовац и Нови Пазар. Оба клуба имају нове тренере- змајеве предводи Небојша Јандрић, познат по успесима са екипом ИМТ-а, док Пазарце сада предводи Владимир Гаћиновић, који је током минулог рада у Спартаку неговао офанзивни фудбал. Црвцена звезда у недељу дочекује екипу нишког Радничког, док Партизан сутра гостује Јавору у Ивањици. Ово је по много чему јединствена сезона, такмичарски интересантна, због остварених успеха српских клубова на европској сцени, тако да ћемо у елитном такмичењу, Лиги шампиона, имати чак два представника, као никада до сада, и то једног диретно у групној фази, док ће другопласирани имати место у квалификацијама.

Крилни нападач Црвене звезде Александар Катаи добиће трофеј "Бора Костић" намењен најбољем стрелцу клуба из Љутице Богдана, пренео је званични сајт Црвене звезде. Катаи је у протеклој сезони постигао 33 гола за црвено-беле, а уједно је и најбољи асистент првака Србије са 13 асистенција. Фудбалеру родом из Србобрана признање ће бити уручено у недељу, уочи утакмице првог кола нове сезоне Суперлиге, са Радничким из Ниша од 20 часова.

Швајцарски суд ослободио је Сепа Блатера и Мишела Платинија оптужби за превару. Суд у Швајцарској одлучио је да двојац није крив за превару, односно за нелегално плаћање Блатера Платинију суме од два милиона франака за консултантске услуге. Из кошарке-  Панатинаикос инсистира да прелазак Немање Недовића у Црвену звезду није готова ствар док српски шампион не уплати 300.000 евра на име обештећења, пренели су грчки медији. Тим са Малог Калемегдана већ је представио Недовића као ново појачање, кошаркаш је у друштву менаџера Миодрага Ражнатовића потписао уговор са црвено-белима, али Атињани поручују да ће Немања постати слободан играч тек кад Звезда испуни обавезу и плати поменуту суму новца. 

Чућемо и друге вести из домаћег и међународног спорта. Послушајте данас оно о чему ћете сутра моћи да читате на ступцима штампе. У реализацији емисије учествују Жарко Бован, Весна Гемовић, Снежана Пантовић, Милош Панић и Слободан Малетић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару