Читај ми!

Вимблдон је увек изазов

Тениски турнир у Вимблдону увек је истински изазов, чак и када на њему нема бодовања, и када човек зна да ће после овогодишњег учествовања додатно пасти на ранг листи, не својом кривицом,а такав је случај са планетарним шампионом и најбољим амбасадором земље Србије Новаком Ђоковићем. Почеће одбрану титуле дуелом са Сон-Ву Квоном из Јужне Кореје, тренутно 75. тенисером света, одређено је данашњим жребом. По планираном распореду жреба нови историјски сусрет Ђоковића и Рафаела Надала биће могућ тек у финалу турнира. Ривал Миомиру Кецмановићу на старту Вимблдона биће Аустралијанац Џон Милман. Победник овог дуела играће у другом колу са бољим из дуела између српског тенисера Ласла Ђереа и Чилеанца Алехандра Табила. Кецмановић или Ђере би могли да буду ривали Ђоковићу у трећем колу. Душан Лајовић ће у првом колу играти Пабла Карења Бусте из Шпаније, а Филип Крајиновић ће се састати са Чехом Јиржијом Лехечком.Једина представница Србије Александра Крунић играће у првом колу против Румунке Соране Кирстее.Овогодишњи Вимблдон се игра од 27. јуна до 10. јула, а наградни фонд износи више од 47 милиона евра.  

Некадашњи кошаркаш Меге Никола Јовић изјавио је да је остварио своје снове, пошто га је ноћас као 27. пика на НБА драфту изабрао Мајами. Он је истакао да једва чека да игра против свог земљака Николе Јокића, који је члан Денвера. Вичешампион Србије у кошарци ФМП званично потврдио да је Чарлс Џенкинс нови члан тима из Железника. Џенкинс је миљеник навијача Црвене звезде пошто је у три наврата носио дрес клуба са Малог Калемегдана. Амерички бек вратиће се на паркет после годину дана паузе од кошарке, а последњи клуб за који је наступао је шпански Тенерифе. У ФМП се надају да ће Џенкинсово искуство помоћи младом тиму у биткама на четири фронта у предстојећој сезони, с обзиром да ће се тим из Железника такмичити у ФИБА Лиги шампиона, АБА лиги, Купу Радивоја Кораћа и КЛС.

Мушка одбојкашка репрезентација Србије победила је у Софији селекцију Канаде 3:2, по сетовима 20:25, 19:25, 25:20, 26:24, 15:11 у трећем мечу друге недеље Лиге нација. Најефикаснији у селекцији Србије био је Александар Атанасијевић са 22 поена, док су Срећко Лисинац и Миран Кујунџић забележили по 15. Наша селекција се тренутно налази на десетом месту на табели са осам бодова. Пласман на завршни турнир избориће осам најбоље пласираних селекција. Одбојкаше Србије у недељу очекује дуел против Аустралије од 12.30 часова.

Одбојкашице Србије, пак, стигле су у Калгари, где ће учествовати на четвртом турниру Лиге нација, од 28. јуна до 3. јула. Данас би тамо требало да одиграју пријатељску утакмицу са селекцијом Јапана. Из одбојкашког савеза и вест да ће Србија наредне сезоне имати чак девет представника у европским куповима. Фудбалски клуб Партизан на припремама у Птују представио је ново појачање, играча средине терена Патрика Андрадеа са Зеленортских острва, који је међу црно-беле стигао из екипе. Карабага. Одлуком ФИФА и Фудбалског савеза Србије, чак пет клубова Супер и Прве лиге Србије у фудбалу неће моћи да региструју нова појачања, док не отплате дугове- Нови Пазар, односно Инђија, Златибор, Мачва и Рад. Екипа Министарства одбране и Војске Србије победник је Футсал купа за мир, одржаног у СПЦ СПЕНС у Новом Саду. Поред домаћина, на традиционалној војној спортској манифестацији су учествовали и тимови оружаних снага Босне и Херцеговине, Словеније, Северне Македоније и Црне Горе.

У реализацији емисије учествују Саша Хајдин, Весна Гемовић и Милан Биговић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару