Читај ми!

Медаља се кује у Сегедину

У Мађарској данас почиње Светско првенство у ватерполу, а први ривал репрезентације Србије је селекција САД. Србија се такмичи у групи Д, у којој су још селекције Аустралије и Казахстана. Првопласиране селекције из четири групе избориће директан пласман у четвртфинале, док ће другопласирани и трећепласирани из сваке групе играти у осмини финала. Утакмица се игра у Сегедину од 19 часова и 30 минута, пренос је на Другом телевизијском каналу РТС-а.

Српски пливач Андреј Барна пласирао се у полуфинале трке у дисциплини 100 метара слободним стилом на Светском првенству у Будимпешти. Барна је освојио друго место у својој квалификационој групи иза Румуна Давида Поповићија.Српски пливач је испливао 100 метара за 48,15 секунди, на крају је имао укупно треће време у квалификацијама. Полуфиналне трке на програму су вечерас у 18.25 часова, а финална трка у среду увече.

Мушка репрезентација Србије у баскету 3x3 победила је селекцију Новог Зеланда са 21:19 у мечу првог кола Групе А на Светском првенству у Антверпену. Баскеташи Новог Зеланда су повели на самом почетку меча, а Србија је успела да изједначи (15:15) на нешто више три минута пре краја. Наши баскеташи су потом преузели вођство (17:15), онда су одржавали предност и заслужено стигли до победе на старту СП. За Србију су играли Дејан Мајсторовић, Марко Бранковић, Михаило Васић и Страхиња Стојачић. Данас играју још са селекцијом Порторика, а сутра са Бразилом И Француском. Пласман у четвртфинале СП избориће по две најбоље пласиране селекције из сваке групе. 

Кошаркашка репрезентација Србије почела је са уводним тренинзима у склопу припрема пред последња два меча прве фазе квалификација за одлазак на Светско првенство 2023. Селектор Светислав Пешић саопштио је тренутни списак играча на које рачуна за прве сусрете. Прва два дана, српски национални тим ће се припремати у Београду, а у суботу, 25. јуна, репрезентација  путује у Ниш, где ће наставити са припремама.

У Тел Авиву је одржан Европски шампионат у ритмичкој гимнастици, на коме је и Србија имала три представнице у разлићитим старосним категоријама, биле су прилично запажене. Милена Рељин- Татић,наша легендарна гимнсатичарка, с успехом је судила и на овом првенству Старог континента. У међувремену, у дворани `Пинки` у Земуну, двадесети пут је одржана ревија са 400 учесница, која је окупила више од 1000 гледалаца, био је то увод у предстојеће обележавање две деценије клуба `Ритам`.

Српски тенисер Новак Ђоковић играће у среду против Канађанина Феликса Оже-Алијасима на егзибиционом турниру "Ђорђо Армани класик" на теренима "Харлингема клаба", саопштили су организатори. Овај дуел је планиран као други меч дана. Први ће на терен изаћи Шпанац Рафаел Надал и Швајцарац Стен Вавринка. Ђоковић ће потом у петак одиграти још један дуел на овом турниру, а накнадно ће бити саопштено ко ће бити ривал српском тенисеру. На овом турниру наступиће још Белгијанац Давид Гофан, Норвежанин Каспер Руд, Шпанац Карлос Алкараз, Аустралијанац Алексеј Попирин и Француз Иго Гастон.Овај турнир ће послужити тенисерима као последња припрема пред Вимблдон, који почиње 27. јуна. 

Још један осврт на финале меморијалног турнира `Играјмо за 16`, уз коментар Мирослава Медића, председника Организационог одбора И брата једног од настадалих у тешком злоћину НАТО пакта 1999. године- Чућемо И друге актуелности из домаћег И међународног спорта. Слушајте данас оно о чему ћете сутра моћи да читате на ступцима штампе. У реализацији емисије учествују И Дарко Милосављевић, Бранислав Јерковић, Дејан Николић, Снежана Пантовић И Милош Панић.

Уредник И водитељ је Жељко Стефановић

 

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару