Читај ми!

Ивана на крову Европе

Млада српска каратисткиња Ивана Перовић постала је првак Старог континента, пошто је данас у турском граду Газијантепу у финалу била боља од мађарске представнице Аише Бусебе, у категорији преко 68 килограма. Подсећамо, ради се о петострукој шампионки Србије у млађим категоријама, петострукој шампионки Балкана, бронзаној на Олимпијским играма младих у Буенос Ајресу 2018. године, као и јуниорској шампионки света за 2019. годину. Колико је пута била првакиња државе, у разним категоријама, нико не зна, али трофеја је заиста много. Сада је `само` сениорка, али каква! Најбоља у Европи, Ивана Перовић. Данас ће с нама провести део суботњег поподнева, у студију Радио Београда 1.

Веслачки клуб Црвена звезда у понедељак, 6. јуна обележава век од свог оснивања. Потпредседник и спортски директор клуба Душан Ковачевић причаће нам интересантне ствари из првих сто година црвено-белих веслача, укључујући и сачувани чамац нашег нобеловца Иве Андрића, као и причу о надалеко чувеним мачорима, славном четверцу по коме је снимљен филм Бал на води Јовице Аћина. Клуб тренутно окупља око 300 чланова, од школе веслања, преко рекреативаца до врхунских веслача, којима добри резултати доносе стипендије од државе. 

Оно о чему су многи спортисти сањали, а скоро свака генерација девојака Рукометног клуба "Железничар" из Инђије чезнула, остварило се синоћ, пред препуном халом у Инђији. Инђијске рукометашице, након врло узбудљиве борбе са Бекаментом из Аранђеловца, успеле су да извојевају победу и упишу се у историју, као најмлађи клуб који је икада у историји спорта Инђије освојио титулу првака. Ни девојке ни стручни штаб након утакмице нису крили емоције те су показали да вером, борбом и радом могу да остваре вишедеценијски сан. О великом успеху девојака из Срема разговарамо с капитеном `Жеље` Јеленом Живков.

У Београду, у дворишту фабрике `Клуз` на отвореном 25. и 26. јуна биће одржан први Блинк фестивал. Другог дана овог музићког скупа, на локацији у Мите Ружића број 8 на Звездари, свираће и миљеници младе публике: динамични трио `Кени није мртав`, кога нам данас представља певач овог бенда Матеја Ђокић. Биће речи и о њиховом актуелном албуму `Ајмо да плешемо`, који има доста поклоника широм региона.

Почела је СпортНетова олимпијада У17, која се одрзава у Ваљеву. Спорт који је отворио олимпијаду је зенски футсал , освајач првог места је Борац из Чачка. Друго место припало је екипи ТСЦ, треће Лавицама из Лесковца, док је трофеј за фер плеј припао екипи Јединство Путеви, из Ужица. Најбољи стрелац је Кристина Момчиловић са 15 голова, најбоља играчица Јована Јечменица, а најбоља голманка Нинослава Стефановић. Дамир Ђорђевић, челни човек СпортНета изнеће нам своје утиске о досадашњем току такмичења и најавити дешавања која следе, у другим спортским дисциплинама.

Подразумева се да ћемо најавити финални меч Лиге шампиона у ватерполу, између нашег Новог Београда и славног италијанског клуба Про Реко. Причаћемо и о новој победи Партизана у финалној серији плеј-офа за регионалну АБА лиге, а испратићемо и све друге вести из домаћег и међународног спорта, као и дешавања из света културе, уметничког и јавног живота. Неће изостати ни нови предлог јеловника за недељни ручак витеза кулинарства Милијана Стојанића- видећемо где се налази данас, прошлог викенда јављао нам се из Левча, из Рековца, посебно импресиониран интерпретацијама познатог певача народне музике Радише Урошевића.

Слушаћемо, током врелог летњег поподнева, и незаборавне хитове домаће и светске музичке продукције. У реализацији емисије учествују Миша Миланов, Катарина Епштајн и Бојана Туфегџић.

Уредник и водитељ емисије је Жељко Стефановић

 

 

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару