Читај ми!

Двобој гладијатора

Најбољи тенисер Србије и света Новак Ђоковић дуелом са Рафаелом Надалом у четвртфиналу наставља пут ка одбрани титуле на Ролан Гаросу. Ђоковић игра изузетно, није изгубио ни сет у прва четири меча на Ролан Гаросу, а једино је Молчан успео да освоји више од три гема у једном сету. Велика предност Ђоковића могао би да буде и сервис - Новак је направио 31 ас у досадашњем делу турнира, Рафа само 7, а на страни српског тенисера су и проценти првог сервиса, као и проценат освојених поена после истог. Евентуална победа српског тенисера приближила би га освајању 21. гренд слема у каријери, чиме би се изједначио са великим ривалом.Занимљиво је да ће ово бити први дуел у историји тениса који ће међусобно одиграти два човека која имају бар по 20 гренд слем титула. Дуел двојице истинских тениских гладијатора превиђен је за 20 часова и 45 минута.

Србија на старту Лиге нација у четвртак увече дочекује Норвешку, три дана касније на стадиону "Рајко Митић" следи дуел са Словенијом, а потом два гостовања - у Стокхолму против Шведске 9. јуна и у Љубљани са Словенијом 12. јуна. У сусрет наредним утакмицама, у којима- из разних разлога- неће бити Влаховића, Јованчића, Свилара, говоре Саша Лукић и Филип Костић, који за собом имају одличне партије у италијанском и немачком шампионату, као и у дуелима на међународној сцени.  

Женска сениорска репрезентација Србије, актуелни светски првак, вицешампион Европе и трећепласирана са Олимпијских игара у Токију, одиграће први меч у четвртој Лиги нација у Анкари против Белгије. Утакмица  се игра сутра  од 14.30 часова. Србија ће други меч одиграти против Тајланда , у четвртак, а трећи против Бугарске у петак. Четврту утакмицу Србија ће одиграти против Холандије у недељу. У Анкари ће још играти Турска, Италија и Кина. 

Каратискиња Ивана Перовић вратила се ноћас из турског Гацијантепа, где је пре три дана постала првакиња Европе у категорији 68+, пошто је у финалу била боља од ривалке из Мађарске. Још се слежу утисви са шампионата Старог континента, где није имала ниједну лаку ривалку, али је догурала успешно до краја и обрадовала себе, породицу, свој клуб, тренера, нацију. Ова мила девојчица каже, искрено, да су је родитељи дочекали уз пун сто ђаконија које воли и које су јој недостајале током такмичења. Већ за викенд очекује је шампионат Балкана,а потом и друга такмичења, сада је пресрећна, јер је своје снове, жеље и маштања претворила у јаву. Најбоља у Европи, Ивана Перовић!

Ово су тек неки сегменти емисије `Спортски журнал`, која прати дешавања из домажег и међународног спорта. На програму Радио Београда 1 слушајте оно о чему ћете сутра моћи да ћитате у новинама. У реализацији емисије учествују и Саша Хајдин, Весна Гемовић и Слободан Малетић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

 

 

 

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару