Читај ми!

А сада - дерби у кошарци

Још се нису стишали аплаузи за три прелепа гола, постигнута на утакмици финала Купа Србије у фудбалу, а вечити ривали поново играју једни против других, овога пута- кошаркаши. Играчи Црвене звезде домаћини су тиму Партизана у првом мечу финалне серије регионалне лиге. Велико финале игра се на три победе, а освајач трофеја пласираће се и у Евролигу. Звезда ће као првопласирани тим регуларног дела такмичења имати предност домаћег терена у прве две утакмице финалне серије, а потом ће се 1. јуна играти на терену Партизана. У полуфиналним серијама Партизан је елиминисао Будућност са 2:1 у серији, док је Звезда била боља од Цедевита Олимпије идентичним резултатом. Прва утакмица вечитих ривала у финалној серији АБА лиге почиње у 20 часова.

И ево нас опет код голова са јучерашње утакмице, два пута је велемајсторски погађао мрежу ривала Александар Катаи, одличан гол из полуволеја посттигао је и Урошевић за Партизан. Одавно на једној утакмици, посебно не оној у којој су протагонисти вечити ривали, нисмо видели толико лепих и ефектних погодака, било је милина посматрати их и враћати више пута по завршетку утакмице. Црвена звезда је тако прирглила дуплу круну,а Партизан остао празних руку, па чак и без клупе- тренер Александар Станојевић поднео је оставку. Фудбалер Партизана Саша Зђелар изјавио је да клуб из Хумске мора нешто да промени, уколико жели да осваја трофеје у наредним сезонама. Црвено-бели не причају много, они више славе, имају и шта. Чућемо сведочења актера овог меча, играча и тренера вечитих ривала. 

Милан Борјан, голман и капитен Црвене звезде данас ће узети учешће - као гост- и  на теренима Фудбалског савеза Београд на Ади Циганлији где се други пут одржава турнир у малом фудбалу за децу рођену 2009. године, у оквиру 23. Меморијала Радио Телевизије Србије "Игајмо за 16". Са лица места, за Спортски журнал, у име организатора, са Аде се јавља Сандра Јоксимовић.

Београд је домаћин Првог Светског купа у веслању чија ће надметања на Ади циганлији трајати до 29. маја. На такмичењу учествује више од 500 такмичара из 36 земаља света. Уз највеће звезде светског веслања на такмићењу ћњ наступити и шест репрезентативаца Србије. Говоримо и о крикету, чувени `Марилебон` клуб гост је нашег главног града, у жељи да популаризује ову игру у Србији. У току је финална серија утакмица за шампиона Србије у футсалу, Лозница је- као домаћин- добила два прва меча против екипе ФОН-а, актуелног првака државе. На трећем и, евентуалнон, четвртом мечу `студенти` играју пред својом публиком. О финалним мечевима говори њихов тренер Милош Алиловић, док из Лознице имају реч шеф струке Борко Суруџић и капитен Марко Перић.

Српски фудбалски репрезентативац Михаило Ристтић потписао је за Бенфику, саопштио је португалски клуб.  Како се наводи, 26-годишњи фудбалер, некада играч Звезде,  стиже код `лавова` као слободан , након што му истекао уговор са Монпељеом, а дрес Бенфике носиће до 2026. године. Из тениса- данас на теренима Ролан Гароса играју двојица српских асова- Новак Ђоковић за ривала има Словенца Беденеа, док ће Филип Крајиновић укрстити рекете са младим Канађанином Феликсом Оже-Алијасимом

Слушајте у данашњем `Спортском журналу` оно о чему ћете сутра моћи да читате у новинама. У реализацији емисије учествују и Саша Хајдин, Весна Гемовић, Слободан Малетић, Дејан Николић и Милош Панић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару