Читај ми!

Дивовска борба под обручима

Ефес бољи од Олимпијакоса, Реал од Барселоне - две спектакуларне утакмице могла је да гледа публика у Београду у полуфиналним дуелима Евролиге. Васа Мицић тројком је омогућио турском тиму да брани трофеј, док је Реал надокнадио 13 поена минуса и поништио МВП партију Николе Миротића. Реал ће се у финалу борити за 11. трофеј намењен шампиону Европе, а не треба заборавити да је тренер Ласо последњи пут "краљевски" клуб довео до крова Европе управо у Београду 2018. године. Ипак, посао у финалу неће бити нимало лак, пошто је тамо екипа Ефеса, најбоље европске екипе у последње три године , тим који брани трофеј освојен прошле године у Келну. Финале Евролиге на програму је сутра од 19 часова.

Новак Ђоковић одбрану титуле на Ролан Гаросу започиње против Јапанца Нишиоке, следе већа искушења, а ривал у четвртфиналу могао би да му буде Рафаел Надал. У његовој половини жреба је и Зверев са којим може да се састане у полуфиналу. С друге стране, у другој половини жреба су Медведев, Циципас, Рубљов, Руд. Миомир Кецмановић је 28. носилац и у првом колу се састаје са Томасом Мартином Ечеверијом из Аргентине. Ако победи, иде на Бублика или Риндернеха, а ако пређе и ту препреку, у наредном колу би га највероватније чекао Медведев, или Ђере ако изненади Руса. Ласло Ђере на старту турнира игра против Рикардаса Беранкиса, а онда највероватније против Данила Медведева већ у другом колу. Душан Лајовић, који се налази у Новаковој половини жреба, у првом колу игра против Аргентинца Себастијана Баеза. У другом колу ишао би, највероватније на Александра Зверева.  

Женска одбојкашка репрезентација Србије увелико је на припремама за Лигу нација, која је на програму од 31. маја до 17. јула. Дијего Флизи, помоћник Данијелеа Сантарелија, селектора сениорки Србије, надгледа да све буде како ваља, по плану, ту је и Мирјана Мусулин, која ће- највероватније- ускоро тренерску каријеру наставити у Кини, баш као и Јелена Благојевић, која се први пут нашла у тој улози, после богате и успешне клупске и репрезентативне каријере. Са Јеленом разговарамо о досадашњем делу припрема, али и о ономе што следи- актуелни светски првак, вицешампион Европе и трећепласирана екипа са Олимпијских игара у Токију играће у Лиги нација у Анкари, Бразилији и Калгарију.

Фудбалери Чукаричког и Напретка одиграли су јуче утакмицу без погодака на Бановом брду, био је то први меч последњег кола Супер лиге Србије, које ће се завршити тек у неделеју увече, када ћемо дознати име првака државе. Зна се ко испада, познато је и ко ће у бараж, још да сазнамо ко ће освојити још једну титулу, Звезда или Партизан, и ко ће бранити боје наше земље најесен у европским такмичењима. Иначе, фудбалери Црвене звезде биће домаћини финала Купа Србије у дуелу са Партизаном, одлучено је  жребом у просторијама Фудбалског савеза Србије . И прошле године финале је играно на стадиону "Рајко Митић" и тада је Црвена звезда победила Партизан после бољег извођења једанаестераца. У претходних пет година Звезда и Партизан одиграли су три међусобна финала Купа, два пута су домаћини били црвено-бели, а једном црно-бели. Само једном је победио гостујући Партизан и то 2019. године. Финале Купа Србије за сезону 2021/2022. још раније је заказано за четвртак, 26. мај. Овај дуел, на опште изнанеђење, судиће Милош Милановић, млади арбитар из Ћуприје, који ће дебитовати у улози главног судије на вечитим дербијима.

О овим и другим вестима можете слушати у данашњем `Спортском журналу` на нашем програму. На Радио Београду 1 сазнајте оно о чему ћете сутра читати у новинама. У реализацији емисије учествују и Дарко Милосављевић, Весна Гемовић, Слободан Малетић, Дејан Николић и Дејан Булајић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.
 




 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару