Читај ми!

Баварско за Микија

Баварска очигледно прија нашем тенисеру Миомиру Микију Кецмановићу, па ће сигурно- кад се заврши турнир - бити прилике да се томе наздрави једном текућим специјалитетом овог дела Немачке, њиховим чувеним пивом. Данас је надиграо је Грузијца Николоза Басилашвилија са 2:0 (7:6, 6:2) и победом у трећем мечу у Минхену и пласирао се у полуфинале на АТП турниру у овом граду. У полуфиналу Миомир Кецмановић ће се срести са победником меча у коме снаге одмеравају Холанђанин Ботић ван де Зандшулп и седми играч на листи Норвежанин Каспер Руд.

Ватерполисти Србије играју са селекцијом Шпаније полуфинални меч европских квалификација за Завршни турнир Светске лиге.  У знатно подмлађеном и измењеном саставу ватерполисти Србије надиграли су Грчку са 13:6, а Шпанци су били бољи од Мађарске са 10:9 у четвртфиналу.У другој полуфиналној утакмици снаге ће одмерити селекције домаћина Црне Горе и Италије. На Завршном турниру Светске лиге у Стразбуру играће три првопласиране екипе са турнира у Подгорици. Утакмица Србије и Шпаније у главном граду Црне Горе почиње у 21 час. 

Београд је спреман да поново буде одличан домаћин Фајнал фора најбољим кошаркашким екипама Евролиге, а организација тако великог спортског догађаја доказ је да је Србија спортска земља поштована широм света, поручено је на састанку Почасног одбора Евролиге. Председник Олимпијског комитета Србије (ОКС) Божидар Маљковић је оценио да је Србија спортска земља, високо поштована у Европи и шриом света и изразио задовољство што је држава препознала колико је важна организација таквих такмичења. Заменик градоначленика Горан Весић је новинарима након састанка рекао да је Београд једно од ретких места где могу да дођу сви спортисти, које је отворено за све, док је свако велико такмичење промоција спорта и туризма и омогућава да наставимо да улажемо у спорт. 

У Европи се још играју мечеви квалификација за фајнал фор у Београду, досадашњи ток такмичења оцењује кошаркашки стручњак Владимир Кузмановић. Биће речи и о синоћ играним утакмицама Лиге Европе и Лиге конференције, консултант је некадашњи фудбалер Партизана Миливоје Ћирковића. Разигравање за титулу првака почело је и у футсалу- актуелни шампион савладао је екипу Новог Пазара са 3-2, док је Коњарник био бољи од Бечеја 5-4, реванши су на програму сутра. Утакмице оцењује тренер ФОН-а Милош Алиловић. Рукометашице су добиле изузетно јаку групу за Европско првенство у Словенији- играће са Данском, Шведском и домаћином Словенијом.Прослављени кошаркашки тренери Душко Вујошевић и Зоран Ковачић добитници су Награде за животно дело „Слободан Пива Ивковић", највишег признања које додуљеје Удружење кошаркашких тренера Србије. Популарни Чивија, један од награђених, говори о овом признању које се додељује само највећим радницима у свету кошарке.

Почело је Европско првенство у џудо спорту, чији је домаћин Софија, а Србија може да се нада лепим вестима, имамо одличне представнике на овом такмичењу. Одбојкаши настављају припреме  за Лигу нација, потом и Светско првенство у Пољској и Словенији, и том под вођством нашег саговорника, тренера у стручном штабу репрезентације, Драгана Кобиљског. На окупу је 15 играча, чекају се они који још увек играју такмичарске првенствене мечеве, укључујући и селектора Игора Колаковића. 

О овим и другим информацијама из света спорта можете слушати током поподнева на програму Радио Београда 1. Слушајте данас оно о ћему ће сутра писати на ступцима штампе. У реализацији емисије учествују и Жарко Бован, Весна Гемовић, Милан Биговић и Слободан Игрутиновић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

 

 

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару