Читај ми!

Звезда познаје уметност

Кошаркашице Црвене звезде одбраниле су титулу шампиона Србије, 33. пехар донеле у витрину и по пети пут у низу постале најбоље у држави. И у трећем мечу финалне серије црвено-беле су биле апсолутно бољи противник и рутински завршиле резултатом 71-61, за 3:0 у серији. Ривалу је у првом полувремену дозвољено свега 19 поена, што довољно говори о енергији и игри Црвене звезде.Тек у последњем кварталу су гошће успеле да смање минус који је током највећег дела утакмице износио 20+ поена. Најефикаснији појединац сусрета била је и МВП финалног меча – Александра Катанић: 18 поена, уз 6 скокова и 7 асистенција , Маша Јанковић је пратила са 17 поена , Милина Мишељић је убацила 10. Најбољи стрелац финалне серије је Александра Катанић, која је постигла укупно 51 поен на три утакмице, а уједно је и најбоља играчица финалне серије са укупно 83 индексна поена. Обе награде је доделио Бранко Алексић, комесар лиге. Током емисије данас разговарамо са шефом струке црвено-белих девојака Драганом Вуковићем.

Пред рукометашицама Србије је последња препрека на путу до Европског првенства, које се од 4. до 20. новембра 2022. године одржава у Словенији, Северној Македонији и Црној Гори. Гостовање у Турској је успешно окончано, а сада је на реду Исланд. На свом терену, у Кристалној дворани у Зрењанину наше девојке ће несумњиво пружити све од себе да се пласирају на смотру најбољих екипа Старог континента. Чућемо шта уочи ове утакмице, изузетно значајне, кажу наше репрезентативке, као и Милена Делић. председница Рукометног савеза Србије.

На Централном терену Тениског центра "Новак" у Београду, данас су на програму преостала два меча четвртфинала турнира Србија опен. У првом сусрету и Италијан Фабио Фоњини савладао је Немца Оскара Отеа , док у другом играју Јапанац Таро Данијел и Рус Андреј Рубљов. Након ових мечева добићемо други полуфинални пар, а у првом су Новак Ђоковић, који је савладао Миомира Кецмановића, као и Карен Хачанов, који је савладао Тијага Монтаеира. РТС на свом Другом телевизијском каналу преноси сусрете са Дорћола, а наш колега Милош Панић говори са лица места за програм Радио Београда 1.

Кошаркаши Голден Стејта повели су са 3:0 против Денвера у плеј-оф серији, пошто су добили Нагетсе у Колораду са 118:113. Никола Јокић играо је изванредно и постигао 37 поена уз 18 скокова, али то није било довољно за искусну гостујућу екипу, која је повела са 3:0 у плеј-офу. Меч је лако могао да оде на обе стране, али су се гости потрудили да то ипак буде њихова завршница. Кошаркаши Мемфиса савладали су Минесоту у гостима са 105:94 и повели са 2:1 у плеј-оф серији.Кошаркаши Даласа савладали су Јуту са 126:118 и повели са 2:1 у првој рунди плеј-оф серије НБА лиге. Екипа Даласа је још једном играла без најбољег играча - Луке Дончића у овој серији плеј-офа, али су још једном преокренули против Јуте и тријумфовали.

О овим и другим дешавањима из домаћег и међународног спорта можете слушати у данашњем `Спортском журналу`. На програму Радио Београда 1 чујте оно о чему ћете читати у празничној штампи. У реализацији емисије учествују и Иван Петровић, Весна Гемовић, Слободан Малетић, Дејан Булајић и Снежана Пантовић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

 

 

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару