Читај ми!

У походе Светској лиги

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић одредио је 20 играча који ће у Београду 21. априла почети припреме за учешће у завршном европском делу Светске лиге.По завршетку припрема биће одређени играчи за пут у Подгорицу, где ће од 28. до 30.априла бити одигран турнир. Непосредно пред почетак турнира у Подгорици, 25. априла, репрезентација Србије ће у Требињу одиграти пријатељски сусрет са Црном Гором, поводом отварања олимпијског базена у овом граду.

Легендарна генерација кошаркаша Партизана окупила се у Београду, где је у организацији клуба хуманитарном донаторском вечером обележен највећи успех у историји црно-белих, када су тројком Александра Ђорђевића у финалу ФИБА Европске лиге савладали Хувентуд из Бадалоне са 71:70 и на најлепши начин крунисали незаборавну и непоновљиву сезону. Сав приход са донаторске вечери намењен је клупској фондацији „Добро памтим све", а део средстава биће прослеђен деци погинулих рудара у Ресавици и бившим играчима црно-белих који су скромног материјалног стања. У врло емотивном говору, Жељко Обрадовић се присетио покојних професора Александра Николића, Радојице Никчевића, тадашњег председника клуба, Драгише Шарића, који је био део играчке поставе, као и Миленка Савовића, тадашњег директора. Са свечаности су, због обавеза у клубовима, изостали Александар Ђорђевић и председник кошаркашког клуба Фуенлабрада, али је прочитана његова порука у којој је пожелео Партизану да се врати што пре у Евролигу. 

Одбојкаши Украјине заузеће место селекције Русије на овогодишњем Светском првенству и бити носиоци у групи А са репрезентацијама Србије, Порторика и Туниса. Светско првенство, чији је домаћин требало да буде Русија, биће одржано од 26. августа до 11. септембра у Пољској и Словенији, а Међународна одбојкашка федерација је дисквалификовала руску репрезентацију која је олимпијски вицешампион. Украјина је од стицања независности играла на само једном Светском првенству, 1998. године. Данас се играју две утакмице плеј офа и плеј аута Супер лиге у фудбалу, од 16 и 30 у Сурдулици Радник дочекује екипу крагујевачког Радничког, док од 19 на Чаиру играју Раднички и Вождовац. Идемо у сусрет још једном вечитом дербију, који се игра сутра од 18 часова на стадиону `Рајко Матић`. Као и све претходне, и овај дуел вечитих ривала преноси Радио Београд 1, наши репортери биће Владе Радичевић и Милан Биговић. 

У првој утакмици баража за пласман на првенство света, мушка рукометна репрезентација Србије победила је у Цељу Словенију са 34:21. Тиме је стекла велику предност пред реванш, који се игра сутра у дворани Језеро у Крагујевцу. Чућемо шта уочи меча који води на шампионат планете кажу играчи Лазар Кукић и Немања Илић, односно селектор Тони Ђерона. 

О овим и осталим актуелностима из домаћег и међународног спорта можете слушати у данашњем `Спортском журналу`. На програму Радио Београда 1 пратите оно о ћему ћете сутра моћи да читате у новинама. У реализацији емисије учествују и Мирослав Антонијевић, Весна Гемовић, Снежана Пантовић, Дејан Булајић, Милан Биговић и Дејан Николић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић
   
 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару