Читај ми!

Шиш ћевап за шампионку

Трофеј за најбољу боксерку 59. издања турнира Београдски победник- Меморијал Бранко Пешић отишао је у руке Снежани Шиљковић, која је у финалу савладала Јасмин Мутаки из Марока, у категорији до 48 килограма. Млада шампионка освајање пехара обележила је скромно- отишла је са другарицом на шиш-ћевап, каже да јој је то више пријало него да су у питању били неки црвени теписи, коктели и остале ствари уобичајене када су овакве награде у питању. Размишљајући о детаљима који су јој омогућили пехар, Снежана је, поред тренинга и упорности, издвојила чињеницу да се наспавала уочи финалног меча и да је зато била у прилици да да све од себе. Дивно, лепо васпитано дете у рингу се претвара у лавицу, стога је њена победа стигла баш када треба, као још једном охрабрење у бољу будућност српског бокса у конкуренцији дама.

У Националном бадминтон центру на Ади Циганлији одржан је државни шампионат, са по две победничке медаље окитили су се Сергеј Лукић и наша данашња гошћа Анђела Витман, док је БК Змајеви проглашен за најбољу екипу. Анђела Витман до својих одличја дошла је у дублу, који јој је иначе специјалност- један са Сањом Перић и други и мешовитој комбинацији, са Михајлом Томићем. Анђела је иначе чланица бадминтон клуба Београд , рођена је 2005. године, претходно је била освајачица бронзане медаље на ПрвенствУ Европе за играче до 17 година 2021. године, у мешовитом пару са Виктором Петровићем. У студију ће бити и бадминтонски стручњак, тренер Горан Јелесијевић, Панчевац који је свакако експерт за овај спорт. Играчи његовог Динама освојили су три бронзе на тек завшреном првенству, а Горан је знан и као успешан међународни арбитар, судио је најјаче турнире на свету, броја Првенства Европе и чак пет светских шампионата!

И ове суботе представљамо једног од мајстора фудбалских терена који, иако у солидним годинама, не размишљају да се повуку са зеленог тепиха. Ненад Пурке Стојановић један је од оних који је,у свакој средини где је играо, запамћен као истински зналац фудбалске игре, мајстор потеза, пословођа игре, ауторитет, фудбалер и човек за респект. Прошао је пут од Црвене звезде, у којој је био од 1998.пуних седам година, са повременим одласцима на позајмицу, где се калио као млад играч и-искалио. Уз све остале клубове, траг је оставио у Генку, играо је и у Бриселу, Владивостоку, Азербејџану, Леотару у време Купа шампиона, Војводини, Железнику, Рудару из Пљеваља, Леотару, Бродарцу и другим тимовима, да би сада доминирао у редовима Хајдука са Лиона, реномираног клуба са Звездаре који настоји да се врати на старе стазе. Популарни Пурке, који на терену `ради`, трчи и игра као да му је две деценије мање, и даље је омиљени лик фудбалских терена, а своје богато знање и искуство преноси полазницима једне фудбалске школице коју малишани похађају са задовољством.

Црвени носић, мало јаке шминке и Тијана Момчиловић се претвара у докторку Цица Мицу. О медицини заправо не зна ништа, али лечи срца и то она најважнија - дечја. Из дана у дана, из викенда у викенд, посећује болесне малишане по болницама и, у тандему са доктором Гузом оставља их у дивном расположењу, скоро да забораве где су. Посебно вредни били су током пандемије короне, тада ни стријима није баш било лагодно, али Цица и Гуза учинили су да дећици буде много, неупоредиво лакше уз шалу, смех, радост. А све је почело 2005. године, када је Цица, пардон Тијана, остала без радног места и, држећи се девизе `удри бригу на весеље`, посветила се мисији да орасположи оне који имају још веће проблеме. Ето Цица Мице кловнице као гошће у нашем данашњем породичном магазину.

Група `Легенде` пре неколико дана одржала је концерт у `Комбанк дворани`, са све новим певачем Иваном Зекићем, тако најавивши нову сезону гостовања по Србији, нови низ концерата, о којима су чланови популарног састава маштали већ две године, али никако им није полазило од руке да промовишу свој албум, првим са новим вокалним солистом, још мање да гостују било где, због добро познате ситуације са пандемијом. Лидер ансамбла Зоран Дашић Даша радује се да су коначно могли да крену у акцију и радује се наредним дружењима са публиком.

И ове суботе са нама ће бити витез кулинарства Милијан Стојанић, са новим предлогом јеловника за недељни ручак. Чућемо и бројне резуитате са евопских фудбалких сцена, са мечева прволигаша и српсколигаша, сазнати докле су дошле Спортске игре младих, како у КК Црвена звезда оцењују завршетак евросезоне и победу над Ефесом, како у нови мандат улази легендани Мирко Нишовић. Ту су и најаве дешавања из културе, јавног и уметничког живота, света који нас окружује.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.



 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару