Читај ми!

Снага је у рукама

Државно првенство Србије у спортском обарању руке одржаће се у недељу у Врњачкој Бањи, на њему ће учествовати више од 250 стортиста и 15 клубова из целе Србије. Шампионат наше земље у овом атрактивном спорту је и квалификација најбољих такмичара за улазак у репрезентацију Србије која ће представљати нашу земљу на ЕП у у Румунији у мају месецу и на Светском првенству у Анталији у Турској, у октобру месецу. Наш саговорник је један од најтрофејнијих репрезентативаца Србије Радиша Рале Милојковић, који је - уз све остало- у Загребу постао и првак света, било је то 2018. године. И овога пута, као вишеструки шампион државе, улази у ред највећих фаворита,и прошле године је освојио злато за десну руку, а сребро за леву. Кроз ову причу сазнаћемо неки детаљ више о правилима, занимљиво је...

Кошаркаши Црвене звезде  овогодишње издање Евролиге завршавају утакмицом са актуелним прваком, екипом Анадолу Ефеса. У првом мечу који је одигран у Истанбулу црвено-бели су у једној од најдраматичнијих завршница ове сезоне испустили победу секунд пре краја.  Анадолу Ефес тренутно има скор 16-11 и бори се за пето место на табели, док су црвено-бели, после пораза у Минхену, остали без шансе да се боре за плеј-оф Евролиге.    

Најбољи српски кошаркаш Никола Јокић крунисао је фантастичну сезону још једном изузетном партијом којом је свом Денверу обезбедио директан пласман у плеј-оф НБА лиге. Јокић је поново био незаустављив, овога пута против једне од најбољих екипа на Западу, а Нагетси су савладали Мемфис гризлисе резултатом 122:109, упркос томе што је Никола зарадио расекотину на глави после једног снажног ударца. МВП прошле сезоне и највећи кандидат да поново понесе то признање, добио је лакат у главу већ на старту утакмице, пошто није прошао ни минут игре када га је ударио Џерен Џексон јуниор. Где год се појави, на паркету или на улици, Јокићу сви добацују- МВП, дакле има ту нешто, публика увек има добар осећај за најуспешније. 

Сутра почиње последње 30. коло лигашког дела Суперлиге чији ће резултати директно одлучивати о врху табеле. После уводна два меча у суботу, у недељу фудбалери Црвене звезде дочекују Раднички из Крагујевца, док ће Партизан гостовати Чукаричком на Бановом брду, а коло се завршава у понедељак са преостала три меча. Уочи викенда, разговарамо с познатим фудбалским тренером Драгољубом Беквалцем.

О овим и другим актуелностима из домаћег и међународног спорта слушајте у данашњем `Спортском журналу`. На нашем програму пратите оно о чему ћете сутра моћи да читате у новинама. У реализацији емисије учествују и Дејан Булајић, Слободан, Малетић, Милош Панић и Весна Гемовић.

Уредник и водитељ емисије је Жељко Стефановић.

 

 

 

 

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару