Читај ми!

Бобан пише историју

Бобан Стојановић у анале српског фудбала ушао је као најефикаснији играч свих времена Борца из Чачка у савезним ранговима такмичењима. Крај Мораве још нису заборавили његово фудбалско умеће, али ни у другим градовима и клубовима, укључујући Црвену звезду, у којој је провео девет година, укључујући и неколико позајмица. Био је колега са Марком Пантелићем, Ненадом Лалатовићем и Ненадом Пуркетом Стојановићем, то пријатељство је настављено до данашњих дана. Играо је у Румунији, Грчкој, Канади, тренутно је `пословођа` екипе Посавац Тишме, која се такмичи у Првој београдској лиги, група А. Исписује странице историје играјући са 43 године попут младића, на задовољство публике која разуме и воли овај спорт. И његови наследници су се определи за фудбал, један син игра за омладинце Радничког са Новог Београда, док онај млађи носи дрес Јединства из Сурчина, у пионирској конкуренцији. Лепе спортске приче и овог поподнева, какве само живот и спорт исписују, захваљујући нашем госту. Иначе, у слици на насловној страни најаве емисије, Стојановић је у дуелу са фудбалерима холандског Ајакса, с којим је Борац својевремено играо у Купу УЕФА.

На београдском базену "11. април", српским полуфиналним дуелом Нови Београд - Раднички Крагујевац почиње завршни турнир Регионалне ватерполо лиге. Почетак меча је у 18 часова. У другом полуфиналу, од 20 сати и 15 минута, играју Југ из Дубровника и Јадран из Сплита. Домаћин турнира је Нови Београд који је то право стекао освајањем првог места у лигашком делу такмичења. Одбојкашице Уба, актуелне шампионке државе, у трећем финалном сусрету шлеј офа дочекују Црвену звезду, освајача Купа Србије, првак Србије биће екипа која прва забележи три победе, тренутни резултат је 1:1. Аутомобилиста Душан Борковић има нова међународна искушења, рвачи Србије настављају такмичење на Првенству Европе у Будимпешти, а о манифестацији `Београдски победник- Меморијал Бранка Пешића` говори селектор наше боксерске репрезентације Милан Пиперски. Најзад, догађај седмице свакако је жреб за Светско првенство у фудбалу, које ће бити одиграно у Катару. У Дохи нисмо баш имали среће, за ривале у групи имаћемо Бразил, Швајцарску и Камерун. 

Још су нам свежи утисци везани за Сајам туризма, па данас говоримо о понуди коју за нову сезону имају Сјеница, Мионица, Нови Сад и кутак `Ел Пасо` на Златибору. Представљамо књигу `Бити четврти`, аутора Предрага Бајића, асистента на Факултету за спорт, као и књигу `Кика`, Кристине Стојковић, једне од интересантнијих личности београдске поп културе. Зрењанин је домаћин 71.Фестивала професионалних позоришта Србије. Први комад на репертоару Народног позоришта у Пироту у овој сезони је драма `Краљ Иби или Пољаци`, у режији Ане Григоровић. Сенка Влаховић добитница је годишње награде УЛУПУДС-а, а Југослав Влаховић, карикатуриста, графички дизајнер и професор Факултета примењених уметности у пензији добио је прву награду на на угледном међународном конкурсу у Пољској. Изложба Марије Милорадовић-Зеи актуелна је у галерији `Сингидунум`, поставка фотографија `Слобода`, уметнице Василене Радановић у галерији `Радошевић у Делијској улици, док нам Јелена Драгојловић из `Креативног центра` прича о представљању њене куће, заједно са `Пчелицом`, на Болоњском сајму у Италији. Двадесет шести фестивал `Миливоје Живановић`, посвећен глумцу и глумачким остварењима, одржава се од 4. априла у Пожаревцу. 

И ове суботе, уз предлог јеловника за недељни ручак, са нама ће бити витез кулинарства Милијан Стојанић, а у музичком делу емисије слушачемо искључиво домаће песме, и то оне пуне емоција, романтичне. У реализацији учествују и Саша Хајдин, Мирослав Антонијевић, Милан Биговић, Милош Панић, Весна Гемовић и Срђан Манојловић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару