Читај ми!

Празник атлетике

Чак седморо српских атлетичара извадило је визу за светско првенство, одлични резултати су се смењивали током целог дана јуче на митингу одржаном у `Штарк Арени`, и рекорди су обарани као од шале. Више него задовољан, после свега, био је Слободан Бранковић, једна од кључних личности нашег атлетског спорта, разлога за осмехе имала је и Ивана Шпановић- Вулета, која је освојила прво место скоком од 6.88 метара, баш као и Бошко Кијановић који је, у трци на 400 метара, заузео друго место и, захваљујући сјајном резултату, срушио чак 30 година стар претходни рекорд у овој дисциплини, кога је држао- Бранковић! Сви наши атлетски асови, као и они који ће то тек постати, заслужују комплименте за труд и добре резултате, а организатори истинске похвале за све што су учинили да ово буде прави атлетски празник.

Кошаркаши Црвене звезде дочекују тим Реал Мадрида у заосталој утакмици 20. кола Евролиге.Пред тимом црвено-белих је изузетно важан меч и прилика  да победом на домаћем терену побољшају пласман на табели и побољшају шансе за пласман у даље такмичење елитног европског такмичења. Тренутно другопласирани Реал Мадрид се сматра фаворитом, а Црвена звезда је са скором од 9 победас и 12 пораза тренутно девета иза тима Монака који је на осмој позицији која води у плеј-оф. Утакмица Црвене-звезде и Реал Мадрида у дворани „Александар Николић" почиње у 19 часова.

Кошаркаши Партизана играју против Лијеткабелиса утакмицу 14. кола, после паузе, у Еврокупу. После победе над Црвеном звездом у дербију, тим црно-белих је отпутовао у Литванију на дуел са Лијеткабелисом , с намером да наставе победнички низ и на међународном терену. У првој утакмици против истог ривала, играној 17. новембра у Београду, Партизан је славио резултатом 84:77 и намерава да и на гостовању дође до победе тимском игром. Партизан је тренутно други на табели групе А са девет победа и четири пораза док је Лијеткабелис на петој позицији са по шест победа и пораза. Утакмица Лијеткабелиса и Партизана у Панавежису почиње у 18 часова.

Црвена звезда и Партизан, представници Србије у осмини финала Лиге Европе и Лиге конференција, сазнали су судије који ће делити правду на њиховим мечевима са Глазгов Ренџерсом, односно Фејнордом. У утакмици црвено-белих и Реџерса у Глазгову, правду ће делити судијска четворка из Холандије. Звезди је главни арбитар Гезубујук већ судио два пута, први пут 2016. године када је изгубила од Сасуола у Италији (3:0) и у победи над Спартаком из Трнаве (2:1) 2018. године. Дуел Звезде и Ренџерса на програму је у четвртак од 21.00, док ће од 18.45 Партизан дочекати Фејнорд. На центру ће се наћи Маурисио Маријани из Италије. У Лиги конференциј, иначе, не постоји ВАР систем. Дуеле српских представника у европским такмичењима моћи ћете да гледате у преносима на РТС-у. Утакмицама Бајерн Минхен - Салцбург и Ливерпул - Интер почиње расплет у осмини финала Лиге шампиона. Бајерн ће, од 21 час, покушати да оправда улогу фаворита против Салцбурга, упркос томе што је у првом мечу аустријски тим био ближи победи, али су Баварци у финишу извукли реми (1:1). У истом термину, Ливерпул дочекује Интер након победе од 2:0 у првом сусрету на стадиону "Ђузепе Меаца".  

Никола Јокић наставио сјајну серију игара предводећи Денвер у победи над Голден стејтом - 131:124. Српски центар је поново био најефикаснији играч меча остваривши 18. трипл-дабл у сезони. Чућемо и актуелности из света рвања. Ватерполо репрезентација Србије отпутовала је у Братиславу, где ће од 18 сати играти против Словачке у другом колу групе Ц Светске лиге. Данашњи меч нема посебан резултатски значај, јер је је наша репрезентација победом над Италијом већ обезбедила пласман у наставак такмичења. Селектор Дејан Савић одредио је подмлађен састав, а прилику ће добити петорицу дебитаната, двојица голмана Мишовић и Булајић, бек Нешић, затим Мартиновић и Милојевић.  

О овим и другим актуелностима из домаћег и међународног спорта можете слушати у данашњем `Спортском журналу`. На програму Радио Београда 1 пратите оно о чему ће сутра писати на новинским ступцима. У реализацији емисије учествују и Дарко Милосављевић, Весна Гемовић, Милош Панић, Снежана Пантовић и Дејан Николић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару