Читај ми!

Почело је у Делиградској

Трофејно српско спортско друштво Црвена звезда данас обележава 77. рођендан. Црвено-бели су основани 4. марта 1945. године у Делиградској улици у Београду, на иницијативу групе студената коју су предводили Слободан Ћосић, Зоран Жујовић, Светозар Глигорић, Небојша Поповић и други. Звезда данас има 36 клубова у 31 спорту, а до сада је освојено више од 750 трофеја, док су црвено-бели спортисти освојили и више од 40 олимпијских медаља. Највећи успех остварили су фудбалери, који су 1991. године освојили титулу првака Европе и света, а најбољи у Европи били су и атлетичари, ватерполисти, каратисти и кошаркашице. На свечаности одржаној на стадиону `Рајко Митић` окупили су се припадници разних генерација, актуелни асови и они који су годинама били заштитни знак црвено-беле фамилије, проглашени су такође и најбољи појединци и клубови у последњих годину дана.

У мору лоших вести о болестима и ратовима, није превише одјекнула једна заиста лепа, топла, спортска- ОФК Београд је после 35 година гостовао на Билином поље у Зеници и састао се са старим спортским пријатељем, екипом Челика. Неколико хиљада гледалаца, `наоружаних` добром вољом и позитивним вибрацијама, аплаузима на отвореној сцени поздрављали су потезе обе екипе, заиста је све било као некада, у време оне старе југословенске лиге, када је фудбал на овим просторима као лајтмотив, уз голове и добре игре, имао и ферплеј. Наш саговорник Горан Лазаревић. шеф струке београдске екипе, препун је лепих утисака из Босне и Херцеговине, каже да су и млади `романтичари` уживали и да се унапред радују реванш утакмици на Карабурми, где ће такође дати све од себе да узврате пажњу и буду добри домаћини црвено-црнима из Зенице.

Наставља се трка у двоје за титулу шампиона у Супер лиги Србије, фудбалери Црвене звезде савладали су јуче екипу Вождовца, док је Партизан био бољи од Младости из Лучана. Из кошарке- Црвена звезда је савладала Басконију резултатом 86-83 у оквиру Евролиге. Српске кошаркашице добиле су врло јаке ривалке на жребу за Светско првенство, које се одржава од 22. септембра до 1. октобра у Аустралији, Одбојкашицама ТЕНТ-а из Обреновца екипа Тенерифа ипак је била прејак ривал, па су у двомечу са девојкама из Шпаније поражене и тако завршиле учешче на европској сцени, у полуфиналу Купа изазивача, што ипак није мали успех, напротив. Железничар из Лајковца припрема се да буде добар домаћин завршнице Купа Србије у истом спорту, игра се 6. марта у Хали спортова у овом граду. У женском финалу, трећи пут у аналима, састају се Црвена звезда и домаћа `дизелка`, док ће се за пехар код мушкараца борити играчи Партизана и Младог радника.

Београд ће бити домаћин Фајнал-фора кошаркашке Евролиге, сопштено је на сајту такмичења. Наш град је домаћинство преузео од Берлина, а завршни турнир ће се одржати од 19. до 21. маја у Штрак арени. Полуфинални мечеви играће се у четвртак, 19. маја, а финале у суботу 21. маја. Београд је био домаћин и 2018. године, а титулу је тада освојио Реал Мадрид. 

О овим и другим актуелним вестима из домаћег и међународног спорта слушајте данас на програму Радио Београда 1. Можете чути оно о чему ћете читати сутра на ступцима штампе.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару