Читај ми!

Партизан чека Лозницу

Фудбалери Црвене звезде у четврфиналу Купа Србије играће против ТСЦ-а, док ће се Партизан састати са Лозницом,такође на свом терену, одређено је жребом у просторијама Фудбалског савеза Србије. Остали парови су Рад - Војводина и Нови Пазар - Металац, а мечеви четвртфинала на програму су 6. априла. Звезда брани трофеј, тренутно је друга у Супер лиги, а Партизан је лидер првенства. Од осталих учесника Купа, Војводина је четврта на табели, Металац 14, а Нови Пазар последњи. Преостала два тима су друголигаши – Лозница је девета, а Рад десети у Првој лиги Србије.

Кошаркашка репрезентација Србије савладала је као гост селекцију Словачке са 71:63 у мечу четвртог кола квалификација за СП. "Орлови" су потврдили пласман у наредну фазу такмичења. Србија је поново оправдала улогу фаворита против Словачке, пошто је савладала истог ривала за само четири дана.После четири одигране утакмице, Србија има однос од три победе и једног пораза и тренутно се налази на првом месту и обезбедила је пласман у другу рунду квалификација за СП. Летонија је, у нашој групи, савладала Белгију, па такође има скор 3-1, уз слабију кош разлику од Србије, Белгија је трећа са половичним учинком, док је Словачка изгубила све четири утакмице до сада. 

Рукометашице Србије окупиле су се у ЕХФ недељи националних тимова и обављају припреме за два сусрета квалификација за Европско првенство, са Шведском. Ово је прво окупљање наше селекције од учешћа на Светском првенству у Шпанији децембра претходне године, на коме је Србија заузела 12. место. Изабранице Уроша Брегара очекују велики изазови током ове седмице. Први меч са Шведском, Србија ће одиграти у Зрењанину у четвртак, 3. марта, од 18 часова, а два дана касније их очекује гостовање у шведском Истаду. Чучемо утиске са припремама наших репрезентативки. 

Елзан Бибић, један од наших најбољих атлетичара, блиста ове сезоне на дворанским такмичењима. Бибић је за три недеље три пута поправљао лични и државни рекорд на 3.000 метара. Млади Новопазарац се зато нада да ће свој максимум пружити на дворанском Светском првенству од 18. до 20. марта у Београду. Њему претходи провера на Београдском митингу 7. марта, где ће Елзан трчати на 1500 метара. А онда- скуп најбољих атлетичара планете, Бибић ће имати озбиљне ривале, углавном са подручја Африке, али се радује што ће трчати у својој земљи, пред својом публиком и навијачима, онима који га воле... 

И друге актуелности из света домаћег и међународног спорта моћете слушати у дневној информативној спортској емисији Радио Београда 1, у чијој реализацијин учествују и Слободан Малетић и Милан Биговић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару