Читај ми!

Чекајући београдске медаље

Ове суботе спортско-породични магазин доноси нове теме и рубрике које ће, верујемо, заокупити вашу пажњу од 15,30 до 19 часова.

Истакнути српски спортски радник Ненад Лаловић реизабран је у Пекингу за члана Извршног одбора Међународног олимпијског комитета. Лаловић је од 2018. године члан овог највишег тела МОК-а, а какав углед у свету спорта ужива најбоље сведочи податак да је једини кандидат који је једногласно реизабран на ту функцију, односно без иједног гласа против.У ексклузивном интервјуу који је дао из Пекинга за Први програм Радио Београда, Лаловић говори о великој части која му је тиме указана.

Наиме, први је Србин који је постао члан Извршног комитета МОК-а и први спортски радник после Борислава Станковића, некадашњег генералног секретара ФИБА, који постао цлан МОК-а 2015. године. Пре Лаловића и Станковића, чланови МОК-а са простора некадашње Југославије били су оснивач Српског олимпијског клуба Светомир Ђукић, затим Фрањо Бучар, Станко Блоудек, Борис Бакрач и Слободан Филиповић. Ненад Лаловић је, у контексту актелних тензија у свету, позвао на мир, јер је пропагирање мира један од основних задатака МОК-а.

Пратићемо шта се дешава на домаћим фудбалским суперлигашким теренима, вечити ривали играју у недељу, али направићемо осврт и на победу Партизана у Прагу против Спарте, у првој утакмици шеснаестине финала Лиге конференција. Овим тријумфом црно-бели су направили велики корака пласману међу 16 најбољих, али прашка победа дефинитивно потврдјује да ће Србија имати два представника у Лиги шампиона од сезоне 2023/24. Првак ће директно у Лигу шампиона, док ће другопласирани у квалификације, што потврђује да српски клупски фудбал доживљава праву ренесансу. Ако томе додамо и пласман репрезентације на светско првенство у Катар, онда имамо много разлога за задовољство.

Ближи се почетак светског дворанског атлетског првенства, до старта је остало тачно месец дана, а од 18-ог до 20-ог марта у београдској Арени бодрићемо и наше такмичаре, предвођене Иваном Шпановићем и Армином Синанчевићем. Јуче су представљене и медаље које ће добити најбољи и које ће се, надамо се, наћи око врата и српских представника.

Новак Ђоковић је у центру пажње више због дешавања око терена, него на самом борилишту. Најбољи тенисер света недавно је био гост наше куће, а од понедељка почиње свој први наступ у 2022. години, на турниру у Дубаију.

Говорићемо и о државном шампионату у пикаду, а од 17 часова пратимо први полуфинални меч кошаркашког Купа Радивоја Кораћа. У Нишу играју Црвена звезда и Мега, а репортер је Слободан Малетић.

У Времену спорта и разоноде чућемо и предлог за недељни ручак од витеза кулинаратва Милијана Стојановића који нам се јавља из Косјерића, а ту су и редовне рубрике из света културе.

Уредник и водитељ: Дејан Николић.

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару