Читај ми!

Породични магазин

Као и сваке суботе, и ове ћемо чути актуелности из домаћег и међународног спорта, укључујући и дешавања на 24. Зимским олимпијским играма у Пекингу. Пратићемо и најављивати бројне догађаје из разних спортских дисциплина, а саставни део ове емисије су и новости из поп културе, догађаји из јавног и уметничког живота. Кад већ поменусмо највећу планетарну смотру на снегу, Кина је за сада беспрекоран домаћин, сведоче о том учесници, који тврде да баш ништа није препуштено случају и да су максимално заштићени. Норвешка скијашица Тереза Јохауг освојила је прву златну медаљу на значајном такмичењу, победивши у скиатлону на 15 километара (7,5 км класичним + 7,5 слободним стилом) у скијашком трчању и постала прва освајачица златне медаље на Зои 2022.

Бавићемо се и учинком кошаркаша Црвене звезде и Партизана на међународној сцени. Најављујемо и наставак шампионата Линг Лонг супер лиге у фудбалу. Са Милошем Алиловићем, нашим стручним консултантом за футсал, иначе тренером шампиона државе, екипе ФОН-а, коментаришемо завршницу првенства Старог континента у овом спорту. Данас се игра ватерполо дерби у Крагујевцу, између Радничког и Новог Београда. На паркету ће бити и одбојкаши,а ми ћемо причати и о европским мечевима одбојакшица Уба и ТЕНТ-а, који је постогао велики успех пласманом у полуфинале Купа изазивача, где ће за ривала имати екипу Ла Лагуна са Тенерифа, иначе водећу на табели шпанског шампионата.

Наша саговорница, поред осталих, биће овог поподнева и Зорана Николић, светска првакиња у кик боксу, у дисциплини лоу кик, до 48. килограма. Њен успех је тим већи што јој је тек 20 година и што је до првог светског злата дошла већ у дебитантском сениорском наступу на највећој сцени. Претходно је освајала бронзана одличја на планетарном и шампионату Старог континента у јуниорској конкуренцији. Зорана је кик боксерка клуба `Спартанац` из њеног родног Житишта, иначе изврсна студенткиња Пољопривредног факултета у Новом Саду. Станује у новосадском студентском дому `Цар Лазар` и тренутно тренира код Зорана Бачуловића, у клубу `Вориор џим`. Спрема се за Европско првенство које је очекује ове године и поноси недавно освојеним признањем `Јован Микић Спартак`, које се додељује најбољима у области спорта у Војводини.

Представићемо и неколико нових музичких издања с ових простора. Борис Новковић има нови сингл и видео спот за песму `Сребро` са новог студијског албума. Станислав Симичић, у музиичким круговима познатији као Саша Кемс, извoђач је кога смо имали прилике да цујемо и видимо у медијима крајем деведестих година прошлог века,, када је за ПГП РТС објавио деби албум ‘'Без тебе не могу ‘' . Ових дана је поново дискографски активан, његов нови материјал потписује `Југотон`. Нови албум `Звуци као боје`, познатог музичара, професора Александра Дујина и његових пријатеља такође је дошао до другог видео клипа, чућемо нумеру којом је овај састав полетно кренуо у нову календарску годину.

Од 7. фебруара званични пасоши Белгије биће илустровани цртежима најпознатијих белгијских стрип-јунака почевши од Штрумпфова, преко Таличног Тома до Тин Тина и Марсупиламија. Нови белгијски пасоши биће тако међу уникатниим у свету, а то ће бити и прилика за даљу промоцију стрипа као националне уметности на коју су Белгијанци веома поносни. Из Брисела се, у оквиру ове приче, јавља дописник РТС-а Душан Гајић, а потом ће нам део својих богатих искустава у вези Штрумпфова изнети др Мирослав Жуњић, председник Клуба љубитеља играчака, иначе вероватно један од највећих заљубљеника у мале плаве, један од најозбиљнијих колекционара лутака свих формата, и то у европским и светским размерама. Испричаће нам и томе како белгијски авиони имају `дезене` са Штрумпфовима, како изгледају музеј и споменик посвећени њима, изразити радост што су се поново нашли у киндер-јајима, јер то вероватно обећава нови талас популарности омиљених јунака из стрипова и цртаних филмова.

И ове суботе чућемо предлог јеловника за недељни ручак витеза кулинарства Милијана Стојанића, а музичка понуда је стандардно разноврсна- од актуелних музичких хитова, до онога што водимо под шифром `шлаг од старих добрих шлагера`. У реализацији емисије учествују Миша Миланов, Катарина Епштајн и Александар Радовић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић

 

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару