Читај ми!

О доброти и руци која тражи

Последње овогодишње издање емисије "Доживети стоту" је данас, 25. децембра, када верници римокатоличке и неколико православних цркава обележавају најрадоснији хришћански празник Божић. Свима који славе честитамо Дан Христовог рођења! Желимо вам и срећну и берићетну Нову 2022. годину, да је у здрављу и радости дочекате и нека вам се остваре сви снови!

А у предновогодишњој атмосфери ћемо подсети и на многе добре људе из Црвеног крста Србије који су и у овој години пружали руку руци која тражи. О доброти и љубави за друге говориће прва међу једнакима Наташа Тодоровић психолог у Црвеном крсту, експерт  међународне мреже за превенцију насиља над старијима у Европи и председница Геронтолошког друштва Србије.

Минуте за здравље посветићемо актуелном омикрон соју корона вируса. Научници су сагласни да нова мутација  лакше пробија имуно баријеру, али и да даје блажу клиничку слику болести јер је мањи проценат  људи на болничком лечењу и мање је смртних исхода. О омикрон соју и значају бустер вакцине и у борби против нове варијанте Ковида 19, сазнаћемо више од  краљевачког микробиолога др Миланка Шеклера.

У рубрици радио-портрет ћемо представити добру и вредну жену Петрију Глигић. Почетком деведесетих година прошлог века са супругом и двоје деце стигла је из родне Сребренице у чачанско село Јежевица. Распад бивше Југославије и напуштање огњишта предака су јој тешко пали, али је опстала и срећу пронашла код добрих људи испод Јелице планине. Ту је скућила нови дом у којем жели да остане заувек... Чланица је Удржења жена „Евгенија", учествује на бројниим сеоским манифестацијама, а најрадије пише родољубиве песме.

Уредник и водитељ  Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић.

Радио Београд Један, 10:05.

Насловна страница -  Фото/М. Стојадиновић

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет четири године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару