Поруке и поуке Владете Јеротића

У вечерашњој емисији саговорник нам је професор др Драган Симеуновић. Он говори о књизи есеја Владете Јеротића. Академик, лекар, неуропсихијатар и психотерапеут, професор и књижевник, Владета Јеротић (1924-2018) створио је изузетно богато и разноврсно дело. Његова интересовања обухватала су области религије, психотерапије, социологије, социјалне психијатрије, филозофије и психијатрије. Написао је преко 70 књига и објавио неколико стотина научних чланака.

Поред бројне публицистичке делатности, Владета Јеротић је одржао читав низ предавања широм Југославије и Србије. Дубина и ширина његове  мисли најбоље се може сагледати у том обиму јавних наступа у којима је као истински просветитељ указивао на потребу и могућности човековог духовног богаћења. Сви ти квалитети виде се и у есејима, које је Јеротић писао током читавог живота.

Наш саговорник говори о томе шта му значе дела Владете Јеротића, и зашто сматра да је читалачки сусрет са тим делима прилика за истински духовни раст. Биће речи о делима, о раду и предавањима, о порукама и поукама Владете Јеротића. Наш гост и Владета Јеротић били су пријатељи, па ћемо чути и нека драгоцена сведочанства о њиховим сусретима и разговорима.

Професор др Драган Симеуновић је члан Европске академије наука и уметности, Академије наука и умјетности Републике Српске и Америчке академије политичких наука. Секретар је Одбора за филозофију и друштвену теорију САНУ. Дописни је члан немачког научног друштва Уиверзитета у Јени. Научно се усавршавао  на реномираним светским универзитетима и институтима.

Дугогодишњи је редовни професор на Факултету политичких наука Универзитета у Београду, а на Правном факултету Универзитета у Београду предаје скоро две деценије. Објавио је 23 научне књиге, и велики број научних радова у домаћим и иностраним часописима и зборницима. Аутор је три научно-документарна ТВ серијала и више драмских текстова. Његов научни рад посвећен је целини друштвене мисли - политичкој теорији, филозофији и историји. Проф. др Драган Симеуновић је држао предавања на свим континентима, у преко сто земаља света.

Аутор и водитељ емисије: Војислав Карановић

Моја књига

Autor:
Војислав Карановић

Емисија о књигама и читању, о књижевности, уметности и стваралаштву. Гости су људи различитих интересовања, различитих занимања и професија. Сваки саговорник издваја књигу коју воли, ону која му је посебно значајна и за коју може да каже: ово је моја књига. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару