Читај ми!

Одлазак глумачког барда и дорћолског господина

Како живе наши суграђани у Дому за старе „Бежанијска коса“ у Београду последњих годину дана од почетка пандемије? Какав је одзив за вакцинацију старијих особа и да ли се назире крај њиховој социјалној изолацији, после ревакцинисања? Одговоре ћемо потражити од психолога Бранке Кордић, дугогодишње кориснице бежанијског Дома за старе.

У рубрици радио-портрет настављамо представљање женског предузетништва.

Данас разговарамо са директорком Женске задруге „Ртањске домаћице" у Бољевцу, Душанком Јевтић.

Радни век је провела као медицинска сестра, а после пензионисања уступила своју кућу задрузи и окупила спретне домаћице да производе органску зимницу.

 

 

У минутима за здравље представићемо најновију брошуру „Ковид 19 - вакцине у Србији" Фармацеутског факултета у Београду.

Реч је о публикацији у којој су сабране корисне информације о свим вакцинама које се примењују у нашој земљи.

О томе ћемо разговарати са проф. др Биљаном Буфан са Фармацеутског факултета.

Евоцираћемо и сећање на барда југословенског и српског глумишта Властимира Власту Велисављевића који се прошле среде преселио у вечост. Имао је 94 године и велико срце за пријатеље, колеге, одану публику.... Одиграо је на стотине позоришних, филмских и ТВ улога. Био је доживотни почасни члан Југословенског драмског позоришта. Остаће упамћен по шарму, ведром духу и великој животној енергији.

Пре пет година смо снимили интервју са Властом Велисављевићем када је добио награду „Златно доба" Скупштине Града и Геронтолошког центра Центра Београда, на 14. "Фестивалу стваралаштва старијих у престоници Србије"

Уредник и водитељ Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић.

Радио Београд Један, 10:05.

Насловна страница - Власта Велисављевић (Фото/РТС)

 

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет четири године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару