Читај ми!

Година у којој су воћари прошли боље него што су очекивали

Откупна цена свињетине која се по килограму живе ваге без урачунатог пореза креће између 110 и 130 динара, како тврде одгајивачи, више не покрива ни основне трошкове производње. Цену је кажу оборила слаба тражња на домаћем тржишту, али и увоз тог меса из држава чланица Европске уније.

Воћари у Србији припремају се за најхладнији део године. Свим засадима потребно је ђубриво, а некима у зависности од врсте воћа и орезивање. Добро познато кречење стабала смањује ризик од инфекција на плантажама. Стручњаци за воћарство подсетиће нас како се правилно наноси кречно млеко и шта све садржи та смеса.

Производња за унапред познатог купца показала се ове године као економски исплативо решење за воћаре и ратаре у нашој земљи. У Западној Србији дестилерије су сировину за ракије обезбедиле откупом целе производње воћа на неким газдинствима. Уговори о кооперацији осигурали су зараду и пољопривредницима који гаје дуван.

Уз остале теме из области пољопривреде у емисији Вас чека и традиционална народна музика из свих делова Србије.

Уредник и водитељ: Иван Јовановић

Радио Београд 1, недеља 8.05

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње