Важност управљања отпадом од хране - остатак није отпадак

Национална агенција за локални економски развој (НАЛЕД) и Немачка агенција за међународну сарадњу (ГИЗ) представили су "Водич за управљање отпадом од хране", као и резултате истраживања међу здравственим и угоститељским радницима на исту тему. Резултати су поражавајући - више стотина тона и даље јестиве хране заврши на депонијама, а са друге стране, сваки четврти становник Србије се мучи да обезбеди најосновнији оброк. Шта је неопходно променити у свести људи, али и у законској регулативи да вишкови хране не заврше на депонијама, разговараћемо са Зорицом Билић, менаџером пројекта Одговорно управљање отпадом од хране агенције ГИЗ и Слободаном Крстовићем, шефом Јединице за заштиту животне средине у НАЛЕДу. У рубрици "Питање јутра" и вама ћемо пружити прилику да кажете своје мишљење о превеликом бацању хране.

У данашњем издању Јутарњег програма и о:

- последицама пандемије вируса корона на туризам, посебно домаћи, из угла директорке Туристичке организације Србије Марије Лабовић;

- новом великом признању српском издању часописа "National Geographic";

- почетку овогодишње манифестације Дани европске баштине - Завод за заштиту споменика културе Београда тим поводом представља изложбу "Време и наслеђе - сатови на фасадама београдске архитектуре" о којој говори ауторка Љубица Радовановић,

- а водимо вас и на Сусрете варошких позоришта "таковске цвети" у Горњи Милановац и у Зрењанин на 11. фестивал стрипа "Стриполис".

Са вама - Елизабета Арсеновић

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом