Девет година Волонтерског сервиса Звездаре

Пре девет година, 14. фебруара, у општини Звездара је основанВолонтерски сервис за помоћ у кући старијим суграђанима и особама са инвалидитетом. Од тада до данас стотине волонтера је помагало бројним Звездарцима. Међу њима су средњошколци, средња генерација, а чак трећину чине сениори.

У првим минутима емисије ћемо представити волонтере великог срца које смо срели на прослави деветог рођендана Волонтерског сервиса Звездаре. Искуства у волонтирању подлиће и породица Милосав - Радинка Сека, Милан и Милена. Јединствени су у Србији јер, готово деценију, помажу старима и особама са сметњама у развоју.

У радио-портрету старијих спортиста упознаћемо Рајка Здјелара. Са своје 73 године је најстарији пливач и прошлог јануара је освојио Богојављењски часни крст на језеру рибњака Бечменска бара са кћерком Бобаном.

У минутима за медицину представићемо директора  Клинике за васкуларну и ендоваскуларну хирургију у КЦС проф. др Лазара Давидовића. За Дан државности - 15. фебруара, председник Србије Александар Вучић га је одликовао Карађорђевом звездом трећег степена за постигнућа у васкуларној хирургији. Обавио је на стотине операција анеуризми абдоминалне аорте и низ других интервенција из васкуларне хирургије. Са проф. др Лазаром Давидовићем ћемо разговарати о хируршким захватима који спасавају живот, чланству у Руској академији наука и уметности, о породици као оази у којој проналази мир и спокој.

У рубрици за културу ћемо говорити о књизи Бојана Димитријевића „Ранковић - други човек" . Реч је о политичкој  биографији некада најближег сарадника Јосипа Броза Тита, у којој аутор са временске дистанце од пола века разбија митове о Александру Ранковићу.

Уредник и водитељ Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић.

Радио Београд Један, 9:05.

Насловна страница - Јованка Ваван и Радинка Сека Милосав

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет четири године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару