Недељом за село

У Београду је протекле недеље одржан први сајам висококвалитетне хране на коме је учествовало више од 80 излагача из земље и региона. То је била и прилика да се чује у ком смеру иде наша прехрамбена  индустрија и какве шансе на тржишту имају мали произвођачи. Општи је став да је за развој прерађивачке индустрије неопходно брендирање, као и инвестиције. Министар пољопривреде Бранислав Недимовић каже да тај сектор може да рачуна на подршку државе.

Како да мали произвођачи уђу у трговинске ланце? Менаџери компанија Deleze, Меркатор, ДЕ-ЕМ и Univerexport одговарају-квалитет, континуитет и прихватљиве цене се подразумевају, а поред  тога потребно је да производ који се нуди буде различит од других. 

У току је јавни позив за средства ИПАРД-а за изградњу објеката и набавку опреме и механизације у сектору меса, млека, воћа и поврћа. О томе какви су све изазови пред онима који желе да конкуришу разговарали смо са Александром Богуновићем из Привредне коморе Србије,  који  држи предавања о ИПАРД-у.

Уредник и водитељ Даворка Тешић.

 

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње