Мозаик времена

Трка на 800 метара је накраћа средњопругашка атлетска дисциплина. Трка на 800 метара се трчи два круга, али код дворанских надметања стаза је дуга 200 метара па се трчи четири круга. Ова трка захтева брзину и издржљивост и зато представља комбинацију спринта и трчања на средње пруге. Тако и ми, Мозаичари дођосмо до 800. Мозаика времена мало спринтом, мало брзим ходом, некада задихани и уморни, али увек на нивоу задатка, орни да забацимо новинарске удице.

Није нам мањкало брзинских улова изјава из прошлости, спремни смо за трке на кратке и дуге стазе а и ова маратонска битка против пилећег памћења као да је тек отпочела.

Када дођете на преглед код лекара, обично вас упита шта осећате? После четвртог састанка шеторице председника на Цетињу 29. априла 1991. године новинари су покушали да успоставе дијагнозу и прогнозу. Осећања помешана. Притисак 800 милиметара живиног стуба.

Њих тројица, питања више од 800 и три крупна. Слободан Милошевић, Јасуши Акаши и Радован Караџић на конференцији за новинаре 22. априла 1994. године.

Зграда Радио телевизије Србије бомбардована је у НАТО агресији 23. априла 1999. године. Тада је живот изгубило шеснаест наших колега. Десет година касније, на Првом програму РТС-а емитована је специјална емисија.

Добар ђак-лош ђак. Добар полицајац-лош полицајац. Новинари и министар Душан Михајловић 24. априла 2003. године, па ком опанци ком обојци.

Када је највећи син наших народа и народности Јосип Броз Тито посетио Румунију 22. априла 1966. године дочек је био како доликује, палата „Република" у Букурешту умивена, Чаушеску срдачан, аплаузи на све стране а Тито радознао да види напредак и достигнућа народа Руминије. Тако је бар рекао.

Бројимо 800. Мозаик времена, настао у циљу борбе против пилећег памћења, има томе више од петнаест година. Памтимо уреднике и сараднике Владимира Јокића, Зорицу Алемпијевић, Слободана Ђукића, Бранислава Цветковића, Александра Стојадиновића и Блажу Раичевића.

У борби данас постојани: Бранка Селаковић Милошевић, Наташа Манчић, Чедомир Радовић, Горан Ивковић, Душан Глигоријевић и Програмски архив Радио Београда.

Останите уз Радио Београд 1 и памтите, јер ако не упамтите добро... не брините, ту смо да вас подсетимо!

Мозаик времена Мозаик времена

Autor:
Стална екипа емисије: музички уредник Наташа Манчић, организатор Чедомир Радовић, водитељ Душан Глигоријевић. Аутор и уредник: Бранка Селаковић Милошевић

Мозаик времена - борба против пилећег памћења, емисија Првог програма Радио Београда која је почела са радом октобра 2001. године. Емитује се сваке суботе од 10:05 до 11:00. Подсећа на прошлост (културну, историјску, политичку, спортску и сваку другу) уз помоћ материјала из Тонског архива, Документације и библиотеке Радио Београда. Свака коцкица Мозаика је један датум из прошлости. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару