Друштво: Контрола безбедности хране

Да ли знамо шта једемо? Који су кључни ризици у прехрамбеном ланцу? Шта ће се на тржишту променити увођењем савета за безбедност хране и строжијом контролом намирница?

Србија би до маја коначним формирањем савета за безбедност хране и почетком рада Националне референтне лабораторије, требало да заокружи систем контроле намирница. Планирано је да се то тело, између осталог бави проценом ризика и утврђивањем стандарда безбедности хране а имаће и отворенију комуникацију са потрошачима и произвођачима.

У емисији бележимо и искуство Шпаније у овој области. За Радио Београд говоре представници Агенције за безбедност хране. 

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње