Новости дана

Министар рада Александар Вулин изјавио је да у Србију из Македоније не могу да уђу мигранти из земаља за које су Хрватска и Словенија оцениле да нису угрожене ратом. Објаснио је да Србија мора да се заштити и да је зато применила исте мере као Хрватска и Словенија.

На подручју Ђевђелије дуж границе с Грчком, Македонија је почела да поставља жичану ограду за контролу уласка миграната. Како јављају тамошњи медији постављање ограде је уследило пошто је Скопље јуче од Словеније обавештено да та земља неће примати мигранте с подручја која нису захваћена ратом, и да ће се они сматрати економским мигрантима. У Македонији је, на граници са Грчком, синоћ почела селекција миграната који могу да уђу у земљу.

Главни организатор терористичких напада у Паризу Абделхамид Абуд убијен је током јучерашње полицијске рације у париском предграђу Сен Денију, саопштило је Тужилаштво у главном граду Француске. Како се наводи, Абуд је званично идентификован на основу отисака прстију. Његово тело пронађено је у једној згради.

Доњи дом француског парламента одобрио је продужење ванредног стања у земљи за три месеца. О том предлогу сутра ће гласати горњи дом, после чега може да ступи на снагу. После прошлонедељних терористичких напада у Паризу, у којима је убијено 129 људи, председник Франсоа Оланд прогласио је ванредно стање на 12 дана.

Напад на двојицу војника Оружаних снага БиХ у Рајловцу има елементе терористичког дела, изјавила је портпаролка Агенције за истраге и заштиту БиХ, Кристина Јозић. Припадници Оружаних снага Армин Салкић и Недељко Радић, убијени су синоћ у сарајевском насељу Рајловац. Завршен је увиђај у кући у којој је неколико минута пре поноћи самоубиство извршио Енес Омерагић, осумњичени за напад у коме су војници убијени. Истрага је у току.

Скупштина Србије наставила је рад, а посланици користе право да постављају питања и траже обавештења од представника власти. На дневном реду је расправа о више амандмана као и Предлог закона о пријављивању и евидентирању закупаца на неодређено време у становима у својини грађана, задужбина и фондација.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Душан Груден

Радио Београд 1, 15.00

Ноћни програм Ноћни програм

Autor:
Група аутора

Сваке ноћи, од поноћи до четири ујутру, са слушаоцима ће бити водитељи и гости у студију, а из ноћи у ноћ разликоваће се и концепт програма, тако да ће слушаоци моћи да изаберу ноћ која највише одговара њиховом укусу, било да желе да слушају оперу или их интересује технологија. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару