Мозаик времена

Млађан Динкић се 31. октобра 2000. године прихватио функције гувернера Народне банке Југославије. Довољан разлог да отвори овонедељну борбу против пилећег памћења!

Енглеска, челична лејди, Маргарет Тачер, у једној од бројних изјава за време свог премијерског мандата, осврнула се на проблем збрињавања старих особа и проблем подизања деце, и истакла да не намерава да буде прва жена председник владе осредње, опадајуће Британије. Било је то у Бирмингему, 31.октобра 1975. године.

Да ли се сећате шта су пре 23 године биле важне вести на таласима Првог програма Радио Београда у древној емисији Новости дана? Које смо бриге бринули и које смо проблеме имали и да ли се нешто од тога пребринуло и решило?

Сазнаћете шта је било важно тог 27. октобра 1991. године, у интерпретацији Милорада Јовића.

28. октобра 1990. године у београдском Центру Сава одржан је Светски сабор Српског покрета обнове на којем је Вук Драшковић изабран за председника странке и постао кандидат за председника Србије на изборима који су се смешили.

31. октобра 1996. у београдском Центру Сава одржана је завршна конвенција у предизборној кампањи коалиције СПС, ЈУЛ, Нова демократија.

Јесен пре 19 година. Све наше очи и уши биле су упрте у америчку војну базу Рајт Петерсон.

31. октобра 1995. Слободан Милошевић кренуо је на службени пут у Дејтон.

30. октобра 1938. године Орсон Велс је, сензационалном драмом РАТ СВЕТОВА, о нападу Марсоваца на планету земљу изазвао незапамћену панику у САД. Замислите само колика је била слушаност радија и колико се тада радију веровало.

29. октобра 1929. почела је светска економска криза. Тако је бар записано у историјским књигама.

КУЛТУРА. 30. октобра 1869. године одиграна је прва представа у згради Народног позоришта у Београду. А 27. октобра 1988. за заслуге и допринос одликована је песникиња Десанка Максимовић која је говорила после генерала Петра Грачанина.

26. октобра 1961. године Иво Андрић је добио Нобелову награду за књижевност. У то име, нобеловац чита одломак из лирске прозе "Лица".

27. октобра 1970. године, највећи син наших народа и народности, друг Тито, посетио је 15. међународни Сајам књига у Београду.

Уредник: Слободан Ђукић

Водитељ: Душан Глигоријевић

Радио Београд 1, 10.05

 

 

 

Мозаик времена Мозаик времена

Autor:
Стална екипа емисије: музички уредник Наташа Манчић, организатор Чедомир Радовић, водитељ Душан Глигоријевић. Аутор и уредник: Бранка Селаковић Милошевић

Мозаик времена - борба против пилећег памћења, емисија Првог програма Радио Београда која је почела са радом октобра 2001. године. Емитује се сваке суботе од 10:05 до 11:00. Подсећа на прошлост (културну, историјску, политичку, спортску и сваку другу) уз помоћ материјала из Тонског архива, Документације и библиотеке Радио Београда. Свака коцкица Мозаика је један датум из прошлости. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару