Нови Ноћни програм Радио Београда 1

Поводом 90 година постојања, Радио Београд 1 припрема неколико нових емисија, међу којима је најзначајнији нови Ноћни програм. Сваке ноћи, од поноћи до четири ујутру, са слушаоцима ће бити водитељи и гости у студију, а из ноћи у ноћ разликоваће се и концепт програма, тако да ће слушаоци моћи да изаберу ноћ која највише одговара њиховом укусу, било да желе да слушају оперу или их интересује технологија.

Понедељком, са слушаоцима ће бити Хана Гадомски која вас води у "Сновреме", димензију између јаве и сна. Шта сањају гости емисије и како снове учинити стварним или барем мало приближити реалност ономе што сањамо - то су теме за оне који су будни и можда инспирација за неке нове снове.

Уторком ће вас Снежана Станојевић и Ненад Камиџорац провести "Булеваром и сокаком", новим музичким програмом који презентује богато музичко наслеђе народа са ових простора.

Слушаће се народна музика, староградске песме и романсе, као и музика компонована на традиционалним основама, уз бисере архиве Радио Београда.

Среда после поноћи време је када се уз помоћ Војислава Карановића ствара "Грађа за снове" и траже одговори на животна питања од значаја за уметност и стваралаштво, кроз разговор са гостима из професија који истражују дух и естетику.

Ноћни програм даје нам време да уронимо детаљно у нека од ових питања.

Четвртком се поново окрећемо музици и сваки четвртак донеће другачију ноту, док је класична музика нит која ће се провлачити кроз сваку емисију. Александра Паладин представиће нам лековиту снагу музике, Теа Димитријевић дешифрује за нас тајне језика музике и открива шта лежи иза стилова и праваца, док ће Ана Ћирица припремати преглед музичких догађаја у протеклом периоду, уз одговарајућу и конструктивну критику.

Петком са вама Бранка Селаковић Милошевић и Александар Стодиновић. Ова ноћ носи назив - "Неки то воле ноћу".

Емисија суботом зове се "Друга страна рачунара" и бави се на забаван начин особама које користе рачунар. Уз три госта и вести из области рачунарских технологија биће ту и наградних игара и укључења. Аутори су Предраг Јовановић и Владан Ненадић.

Недеља је резерзисана за "Џез од поноћи до 4". Слушаћемо нумере по избору Руже Рудић и чути важне детаље везане за композиције и извођаче, јер прича о џезу често је интригантна колико и сама музика.

Сваки сат биће другачије обојен и уверени смо да ће недељом уз Радио Београд 1 бити сви поклоници џеза који су будни у те ситне сате.

Нови Ноћни програм почиње 1. октобра.

Ноћни програм Ноћни програм

Autor:
Група аутора

Сваке ноћи, од поноћи до четири ујутру, са слушаоцима ће бити водитељи и гости у студију, а из ноћи у ноћ разликоваће се и концепт програма, тако да ће слушаоци моћи да изаберу ноћ која највише одговара њиховом укусу, било да желе да слушају оперу или их интересује технологија. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару