Мозаик времена

Част да отвори још једну борбу против пилећег памћења ове суботе добио је Војислав Коштуница, који је 31.марта 2001. године, као председник СРЈ, дао изјаву поводом захтева за привођење Слободана Милошевића.

У Београду је 4. априла 1991. године одржана конференција за новинаре и новинарке поводом завршетка другог састанка шест републичких председника. Подсећамо шта су тада говорили Алија Изетбеговић, Фрањо Туђман и Слободан Милошевић.

Било је то пре 22 године па претпостављамо да сада слушамо неким другим ушима и неком другом главом. Можда...

Први април је Међународни дан шале. Коме је смешно.

Првог априла 1992. године догодило се и озбиљно заседање Народне скупштине Србије. Реч је имао и Војислав Шешељ.

Први академици Српске краљевске академије именовани су 5. априла 1887. године. За председника академије изабран је (баш на дан његовог рођења) Јосиф Панчић, а за секретара Јован Жујовић.

Много година касније, такође 5. априла 1995., у Новом Пазару, промоција књиге професорке Мире Марковић.

У ноћи између 31.марта и 1. априла 2001. године медији су помно пратили догађаје на београдском Дедињу а народ је пратио медије.

Званично саопштење о хапшењу Слободана Милошевића даје тог јутра, 1. априла 2001., министар унутрашњих послова Душан Михајловић.

3. априла 2003. државна заједница СЦГ (тј. ми као такви тада), свечано је примљена у Савет Европе. С обзиром на значај, Први програм Радио Београда преносио је догађај директно. У студију Радио Београда, била је Тања Зељковић.

По обичајном праву Мозаика времена, последња звучна коцкица припада највећем сину наших народа и народности и обележена је датумом 4. април 1975. године, а говори о томе како је Јосип Броз Тито био на Косову и како је тамо гледао и видео и како је говорио на конференцији за новинаре.

Првог априла 1946. године , у земљи Југославији народ те славио, почела је омладинска радна акција Брчко–Бановић. У то име, сети се друже.

Уредник: Зорица Алемпијевић

Радио Београд 1, 10.00


Мозаик времена Мозаик времена

Autor:
Стална екипа емисије: музички уредник Наташа Манчић, организатор Чедомир Радовић, водитељ Душан Глигоријевић. Аутор и уредник: Бранка Селаковић Милошевић

Мозаик времена - борба против пилећег памћења, емисија Првог програма Радио Београда која је почела са радом октобра 2001. године. Емитује се сваке суботе од 10:05 до 11:00. Подсећа на прошлост (културну, историјску, политичку, спортску и сваку другу) уз помоћ материјала из Тонског архива, Документације и библиотеке Радио Београда. Свака коцкица Мозаика је један датум из прошлости. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару