Читај ми!

Шта рече?!

Самса, сеченица, пропећ, тарана, мафиши, капама...

Нека од ових јела постоје у различитим крајевима Србије али ако испред понеког од њих додамо врањска, јасно вам је да је реч о гастрономском наслеђу града мерака и севдаха. Истраживачи Завода за проучавање културног развитка су објавили још једну монографију из едиције „Укуси”. Након Ђердапа, Старе планине, Златибора и Делиблатске пешчаре, дошао је на ред и један град и његова богата гастрономска традиција. Понеку од мноштва прича, анегдота и рецепата чувених специјалитета овог краја са нама ће поделити Дејан Загорац и др Јелена Ђорђевић, уредници „Укуса Врања”. Остале приче прочитајте или сазнајте сами и обавезно, ако већ нисте, посетите сликовити град у Врањској котлини, који је, упркос свему, успео да очува своју личну, упечатљиву културу.

Водитељи Ивана Весић и Миодраг Стошић

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње