Читај ми!

„Ништа о нама без нас!“

Ово је постулат под којим се особе са инвалидитетом (ОСИ) обраћају целој заједници, да би подвукли колико је важно да не помажемо претпостављајући, већ – консултујући.

Учешће ове рањиве групе у креирању јавних политика је веома важно, будући да ОСИ у нашем друштву има између 8 и 10 одсто (тачан број се још увек не зна). Центар за самостални жиивот особа са инвалидитетом Србије већ 27 година ради као мегафон онима које држава треба добро да саслуша, а институције пруже подршку при функционисању, осамостаљивању, запошљавању.
Да би се све ово и спроводило, потребне су све оне наизглед досадне стратегије и акциони планови. Све мора бити на папиру, па и најважнији корак – праћење како се зацртано спроводи.
Пројекат „Примени, прати, промени“ је нешто што је поменути Центар покренуо, а недавно су јавности представљени резултати праћења Стратегије за унапређење положаја особа са инвалидитетом у Републици Србији у периоду од 2020. до 2024. године. Пројекат се одвија у пет градова/општина, у којима су локални Центри за самостални живот: Смедерево, Јагодина, Крагујевац, Чачак и Трстеник. Шта је учињено, на шта се још чека и зашто? О томе слушате од 13 часова.
До краја емисије, ту су и музичке теме; од 14 сати преслушавамо песме музичара рођених 16. маја и нумере са албума објављених на данашњи датум. Ту је и блок музике из Србије и региона, Приче о песмама, актуелни новитети и друге приче важне за организовање и улепшавање дана.

Емисију води Круна.

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво