Читај ми!

Стави се у моје ципеле

Свакодневно се срећемо са сензационалистички приказаним вестима из области хронике.

Реч је, пре свега, о непрофесионалном извештавању о одређеним групама/категоријама људи. Међу шкакљивим темама често се налазе информације које се тичу младих људи и одређених непријатности које су доживели или тешкоћа са којима се боре. Како се они и њихове породице осећају када у медијима пронађу своја имена, фотографије и бизарне детаље ситуације у коју су уплетени? Примера има много: од студенткиња које су пријавиле сексуално узнемиравање од стране својих професора, породица жртава суицида или саобраћајних несрећа који наилазе на најситније детаље догађаја у медијима или се сусрећу са непозваним новинарима испред својих врата.
Кампања #staviseumojecipele има за циљ да постави питање - како бисте се ви осећали да сте у кожи жртве или њихових ближњих? Запитајмо се и какве последице на ментално здравље учесника догађаја има оваква врста објава, али и на остале који се са таквим садржајем срећу.
Наша гошћа је новинарка Катарина Субашић, једна од оснивача иницијативе За тебе, важно је, која је покренула ову кампању. Кампању подржава и Мental Hub из Новог Сада који се бави бригом о менталном здрављу младих у Србији. 

У наставку емисије другачије теме. Како бисмо се лакше носили са садашњим тренутком, позивамо музику у помоћ. Пред вама је пола сата само домаће музике и музике из региона, а помињемо и занимљивости које су обележиле музичку индустрију.
Пред крај емисије, новости са београдске калдрме доноси Милица Ђилас. 

Водитељка Ружица Врховац

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару