Читај ми!

Светски дан игре

Престижна награда Терпсихора коју додељује Удружење професионалних балетских играча, кореографа и балетских педагога Србије, додељена је по 11. пут.

Признање је добила Ана Игњатовић Загорац, играчица и педагошкиња савремене игре, док је специјална похвала додељена Миони Петровић, савременој играчици и перформерки. Награда се додељује поводом Светског дана игре, 29. априла, празника који је установио Међународни савет за игру при УНЕСКО-у. Ово је први пут да је поменута награда отишла у руке професионалцима из области савременог плеса, до сада је била намењена искључиво уметницима класичног балета. Какав је положај уметничке игре у Србији?
На ову тему разговарамо са лауреаткињом, Аном Игњатовић Загорац, као и са кореографом Александром Илићем, директором Културног центра Београда.
О уметности и у наставку. Бавићемо се, углавном, музиком.
Пред крај емисије, обавештавамо вас о новостима са београдских улица.

Водитељка Ружица Врховац

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару