Деца и правосуђе

Резултати истраживања „Правосуђе по мери детета из угла деце и младих“, које је спровео Центар за права детета (ЦПД) указују на то да деца и млади из опште популације нису информисани о правима која имају у случају да дођу у контакт са правосудним системом.

Која су њихова права у поступку развода, издржавања, случају насиља у породици, извршењу неког кривичног дела или прекршаја, како да препознају да су дискриминисана пред законом, како службена лица треба да се опходе према деци - о овоме скоро половина испитане деце не зна ништа. Колико и ми одрасли о томе знамо, причамо у првом сату емисије, преносећи шта су о томе рекла деца, професори права и чланови судства.
У наставку више музичких тема; слушамо песме и музичаре којима је рођендан, као и оне са албума објављених на данашњи датум. Након тога, пола сата музике из Србије и региона, а завирићемо и на светске топ листе да скренемо пажњу на нове хитове. Причамо о настанку песама, али и о гужвама у саобраћају и другим информацијама за организовање или улепшавање дана.

Емисију води Круна.

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару