Читај ми!

ПИСА тестирање - стање на терену и у систему

Истраживање којим се мери оспособљеност младих да разумеју и користе дате информације у решавању свакодневних проблема - ПИСА тест, одржава се и у Србији од 8. марта до 18. априла.

Више од две деценије ово међународно истраживање спроводи се широм света, код нас шести пут од 2003. Шта су нам до сада рекли резултати овог тестирања? Да ли су и како утицали на кројење модела образовања? Да ли су ђаци мотивисани да добро ураде ПИСА тестове? Да ли су они стваран показатељ функционалног знања и како су конципирани?

О свему томе говориће наш гост, проф. др Бранислав Ранђеловић, в.д. директора Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања (ЗВКОВ).

После 14 часова пажњу усмеравамо ка музичким темама; чућете који музичари су рођени на данашњи датум, а присетићемо се синглова и албума објављених 16. марта. Ту је и пола сата музике из Србије и региона, рубрика Приче о песмама, а водимо вас и кроз актуелне нумере на светским топ листама, као и мање прометне градске улице. 

Емисију води Круна.

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару