петак, 10. сеп 2021, 10:00
О кавијару
Да ли сте знали да је Србија у другој половини 20. века била изузетно позната у свету по производњи кавијара?
Где је кавијар произвођен и због чега је био један од најцењенијих можете да сазнате уколико посетите изложбу Кавијар која је у току у Природњачком музеју у Београду. Изложбом се овај врхунски деликатес приближава публици кроз различите аспекте, од културолошког и историјског преко биолошког и економског али ће публика бити упућена и у многе друге значајне приче, на пример зашто се јесетра данас сматра живим фосилом и који пут прелази ради мрешћења. О јединственој изложби Кавијар у Летњој башти разговарамо са ауторком изложбе Дубравком Вучић, кустосом ихтиологом.
Водитељи Ивана Весић и Миодраг Стошић
Autor:
Београд 202
До јесени, отварамо врата Летње баште! Теме које највише волите да чујете, али са ведријим, опуштенијим и забавнијим освртима. [ детаљније ]
Коментари