Читај ми!

Не пали стрњику!

У јеку јесење сезоне пољопривредних радова у Србији актуелно је уклањање стрњике, односно, остатака стрног жита или кукурузовине на њивама.

Лоша пракса паљења стрњике као застарелог начина уклањања жетвених остатака, представља велики ризик по живот, здравље и имовину, наноси велике штете пољопривреди и животној средини. Такође, дим који се тако ствара поред пута, омета саобраћај и често изазива саобраћајне незгоде, чак и са фаталним исходом, само због немара пољопривредника. Због свега овога, за спаљивање биљних остатака су предвиђене високе новчане казне. Ипак, колико се контрола спроводи у пракси и како решити овај проблем?

Наш гост је Душан Огњановић, шеф одсека Министарства за заштиту животне средине.

У наставку мање запаљиве теме. Бавимо се догађајима из света музике који су обележили данашњи датум. Тако помињемо Дејвида Боувија, Томаса Долбија, Кејт Буш и Кингс оф Лион. Помињемо и приче које стоје иза песама, новости са светских топ листа, нове сервисне вести, а са београдских улица нам се јавља Јована Зец. 

Водитељ Ружица Врховац

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару