Шта рече?

Светски дан кнедли је ове године први пут обележен а успостављен је на иницијативу која је покренута из Србије и подржана из многих земаља широм света.

Тако ће кнедле, као једно од јела са најдужом традицијом на свету стати раме уз раме са свим јелима и пићима која већ имају свој дан у светском календару. Ова прича је и повод да разговарамо о томе колико познајемо сопствено гастрономско наслеђе? Да ли припремамо нека стара јела, постоје ли аутентични специјалитети у понуди наших ресторана, колико уопште кувамо, практикујемо породични ручак? Зашто нека јела и намирнице данас обилато употребљавамо а нека друга, која су наши стари користили у исхрани избегавамо или за њих чак и не знамо? У данашњој Летњој башти разговарамо о томе колико је развијена наша гастрономска култура.

ВОДИТЕЉ ИВАНА ВЕСИЋ

Преподневна Летња башта Преподневна Летња башта

Autor:
Београд 202

До јесени, отварамо врата Летње баште! Теме које највише волите да чујете, али са ведријим, опуштенијим и забавнијим освртима. [ детаљније ]

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом